2019. március 25. - Irén, Írisz

2017 magyar lóverseny bajnokai

2018. január 3. Szerző: Rózsa Misi
Izgalmas szezonja volt 2017-ben a lóversenyzésnek úgy az ügető, mint a galopp vonatkozásában. A Kincsem Parkban, izgalmas versenyek tömegét lehetett végig izgulni.

 

A versenyek mellett színes programok tömege várta a kilátogatókat. Hol filmbemutató programok színesítették a programot, hol foodtrack bemutatók és természetesen ma már minden naposak voltak az agár versenyek is, sőt idén is megrendezésre került ökölvívó verseny is a Pakban.  Gyönyörű környezet, kiélezett küzdelmek. Nagyon sok új lovat ismerhettünk meg és nagyon hamar találhattunk közöttük a szívünkhöz közel állókat. Voltak rekord listára felkerült nagy összegű nyeremények és sok esetben érvényesülni tudott a papírforma a versenyzők között. Az izgalmas csaták alakították ki a végső sorrendet a versenyzők között.

Az ügetőn a legsikeresebb tenyésztőnek járó első helyet a Kabala Ménes szerezte meg.

A legeredményesebb futtató a Fourbtr Kft- Diadora istálló bizonyult. Sok lóval vettek részt, sok kis versenyen, ez hozta számukra a legtöbb pénzt a futtatók között.

A segédhajtók versenyét Veréb Zsolt nyerte meg és mivel megszerezte ezzel a 60. győzelmét, 2018-tól már hivatalos hajtóként indul a versenyeken. Itt mögötte Farkas Györgynek sikerült szép hajtásokkal megszereznie a második helyezést.

A hajtók bajnoka ebben az évben, Hajnal Tibor lett.

Az év ügető lova a derbit is megnyerő Urilány R lett, abszolút megérdemelten. A ló idomárja és hajtója Vejko Mazsity, tulajdonosa a Csákányi család, tenyésztője a Kabala Ménes Kft, Rádiháza.

Az év legjobb idomárja már megint nagy örömünkre és elismerésünkre a kivételes képességű Fazekas Imre lett.

Az év amatőrhajtója cím is a családjukban maradt, mert idén ezt a megtisztelő címet Nagyváry Andrea, Fazekas Imre felesége nyerte el.

A Segédhajtó Kupát Lakatos Árpád vihette haza ebben az évben.

A Kincsem Park Kupa büszke tulajdonosa Takács Krisztián lett.

Az Amatőr Kupa elhódítása, Tanczer Tamásnak sikerült.

Ebben az évben először rendezték meg az Ügető Liga versenysorozatot. Itt nem csak tiszteletdíj illette meg a győzteseket, hanem nagyon komoly pénzdíjazás is járt mellé. Annyira magas színvonalat hozott már az első szezonjában ez a verseny, hogy a versenyszervező úgy döntött, most már minden évben megrendezik, ráadásul még a pénzdíjazásán is érdemben emeltek.

Az Ügető Ligát, Villám Ville nyerte meg. Tulajdonosa Simon Gréta. Tenyésztő: Zsálek Zsolt. És ami nem hiszem, hogy sokakat lepne meg, idomárja és hajtója egyben Fazekas Imre.

A galoppon is hasonló nagy csata volt a legjobbak címének elhódításáért.

Az év tenyésztője itt a Telivér Farm kft lett.

A legeredményesebb futtató címét az Álmodó Tanácsadó Kft szerezte meg, tulajdonosai Deák György és családja.

A legjobb utánpótlás versenyző cím birtokosa Kriskó Norberté lett.

A legjobb amatőrlovas idén is egy hölgy lett, ezúttal Nagy Polett örülhetett az elismerő címnek.

A legjobb ugró ló idomár címét Székely Károly érte el.

A legjobb galopp idomárnak, Maronka Gábor bizonyult.

Az év legjobb lovasa Stanislav Georgiev lett.

Az év lova címet és takarót Mágnás tudta elhódítani.

A galoppon is kiírásra került a Galopp Liga.

A versenyt Eminens nyerte meg. Futtatója a 3+1 kft volt. Idomárja: Kovács Sándor.

A Galopp Liga legjobb lovasának is Stanislav Georgiev bizonyult.

A Galopp Liga legjobb trénere pedig Hajdi Lajos lett.

Mivel ez az év különösen kiélezett volt, mivel ebben az évben rendkívül erősnek mondható mezőny állt össze a versenyekre, a győztesek kiemelt elismerést érdemelnek a sikereik okán. Mind kiemelkedően tudtak folyamatosan magas színvonalon teljesíteni és mindnyájuknak jelentős szerepe van abban, hogy a magyar lóversenysport a nemzetközi szakma előtt is egyre magasabb szintű elismerést verekedjen ki magának. Legyünk tehát nagyon büszkék a bajnokainkra.

Most január 28.-ig pihenőre vonulnak a lovak és lovasok. Csend lepi be a Kincsem Parkot, de január 28.-án az első ügetőversennyel, kezdetét veszi majd a 2018-as versenysorozat. Aztán majd tavasszal a galopp versenyek sorozata is be fog indulni. Ha az a szezon, legalább olyan jóra fog sikerülni, mint amilyen élvezetes és jó volt ez a szezon, már nem lesz okunk panaszra.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook