2018. október 20. - Vendel

Bajnokok Ligája csoportkörök 4.

2017. november 3. Szerző: Rózsa Misi
Annak idején a BL a kiszámítható versenyek kategóriájába tartozott. A legerősebb csapatok, mindig biztosra mehettek a kis csapatok ellen, de a közepesek is ritkán tudtak papírt borítani.

 

Nem állítjuk, hogy ma nem a papírforma hozza sokszor a végeredményt, de az tény, hogy a mai modern labdarúgásban,már a Dávidoknak nagyon is jó esélyük van arra, hogy meglepjék a Góliátokat. Hogy ez mennyire igaz, azt ez a mögöttünk lévő fordulója a BL-nek kiválóan példázza.

Rögtön kezdhetjük is a meglepetések sorolását a Sporting-Juventus találkozó kapcsán. Már az hatalmas meglepetés volt, hogy az első félidő közepén a hazaiak előnyhöz jutottak. Nagyon jött ezután már rájuk a Juventus, de sokáig úgy festett a portugál csapat ki fogja húzni ellenük az előny megtartásával. De aztán a 79. percben a sokadik támadásból sikerült az olaszoknak betalálniuk, és így alakult ki az 1-1-es végeredmény. De ez is önmagában már meglepetés.

A PSG nem okozott otthon meglepetést az Anderlecht ellen. Pedig nem is adtak ki mindent magukból, ennek ellenére is az első félidőben már 2-0-ra vezettek. Aztán a második félidőben jött Kurzawa, aki háromszor is egymás után betalált, és ezzel a mesterhármasával alakította ki a meccs magabiztos végeredményét. 5-0.

Hogy az Olympiakosz játszott olyan jól,mint nagyon ritkán szokott? A Barcelona játszott olyan rosszul, ahogy ritkán szokott? Nehéz kérdés. Az biztos, hogy mezőnyben egyértelműen a katalánok játszottak fölényben, de ezúttal az ellenfél kapuja előtt vagy rendre elfogyott a tudomány, vagy az hibátlan védekezéssel húzta ki a támadások méregfogát. A lényeg, hogy hiába támadott nagyon sokat,hiába tartotta sokszor nagynyomás alatt ellenfele kapuját a Barca, ezúttal nem sikerült betalálnia egyszer sem. A 0-0-s eredmény a két csapat között abszolút meglepőnek mondható.

A Manchester United csapatához ebben a körben a Benfica látogatott el. Túl nagy problémát nem tudtak okozni a hazaiaknak. Még az is belefért nekik, hogy a 15. percben büntető hibázzanak. Az első félidő végén ráadásul egy öngól által, már meg is volt az angol előny, amit a második félidő vége felé egy újabb találattal tovább tudtak növelni. 2-0.

A Celtic nem sok remény mellett várhatta otthon a Bayern München érkezését. És, hogy mennyire jogos is volt a félelmük, azt az első perctől megérezhették, hiszen hatalmas nyomás nehezedett rájuk a németek által. A 22. percben esett az első német találat. A második félidőben kicsit a vendégek lazítottak a tempón és a szorításon, aminek meglepő eredménye lett, mert egy kontrából egyenlíteni tudtak a skótok. Igaz, 3 perc kellett ahhoz,hogy ezután a következő bajor gól,megint fordítson a találkozón. 1-2.

A Basel viszont szép reményekkel várta, a CSZKA Moszkva csapatát. Az első félidőben előnybe is kerültek a hazaiak és ötletesen, jól játszottak. Igaz az oroszok fokozatosan lendültek bele a játékba és a második félidő már nem csak kiegyenlített játékot, de enyhe orosz fölényt is hozott, ami által előbb a 65. percben egyenlíteni tudtak, majd a 79.-ben meg is fordították a találkozót. 1-2.

Döbbenet Madridban.  Már az meglepetés volt, hogy a Qabarag nem felemelt kézzel érkezett az Atletcio Madrid pályájára. Igaz a spanyol fölény volt a jellemző, de nagyon veszélyes támadásokat vezettek a vendégek és óriási meglepetés mellett, a 40. percben még előnyhöz is jutottak. A második félidőben sikerült a spanyoloknak nagy nehezen egyenlíteni. Ráadásul az ellenfél az 59. percben emberhátrányba is került és ekkor még mindenki úgy gondolta, hogy fordítani fognak a vendéglátók. Meg is tettek mindent ennek érdekében, de semmi nem jött össze nekik, 10 emberrel is tartani tudták legalább az 1-1-es döntetlent a vendégek, ami számukra győzelemmel ért fel.

Hogy a Roma és a Chelsea közel azonos képességű csapatok és a találkozójuk pont ettől egyértelműen háromesélyes, az egyértelmű volt. Arra viszont kevesen számítottak, hogy az olaszok ilyen könnyedén, jelentősebb ellenállás nélkül tudnak majd sima győzelmet aratni. Az első félidőben El Shaarawy két góljával meg volt a biztosnak látszó előny, a második félidő 63. percében pedig tovább növelve azt, ki is alakult a végeredmény. 3-0.

A Besiktas fogadta a tavalyi év meglepetés csapatát a Monacot, akik most idén viszont nem muzsikálnak már olyan jól, mint tavaly. Ennek ellenére egy közepes színvonalú mérkőzésen, már az első félidőben a franciáknál volt az előny és csak a második félidőben egy büntetőből tudtak a törökök egyenlíteni. 1-1.

Talán az egyik legnagyobb meglepetést a Tottenham okozta a Real Madrid ellen. A spanyolok többet birtokolva a labdát nagy erővel, nagy iramot diktálva kezdték a találkozót. Helyzetek sokaságát alakították ki, de egyik se ment be. Ezzel szemben, az első félidő közepén, az angolok megszerezték a vezetést. A spanyolok igyekeztek még nagyobb sebességet diktálni, de az angolok nagyon fegyelmezetten védekeztek velük szemben. Mintha átok ült volna a spanyol csapaton itt. Nekik semmi nem jött össze, millimétereken múlt sokszor, hogy betaláljanak, a Tottenham számára viszont minden összejött, a második félidőben előbb az 56. majd a 65. percben is betaláltak lényegesen kevesebb helyzetükből, szinte mindent értékesítve. A 80. percben kicsit megtört a jég, mert C. Ronaldo végre gólt tudott szerezni, de a szépítésen túl, többre nem futotta itt az erejükből. 3-1.

A Sevilla nagyon magabiztosan és eredményesen játszott a Szpartak Moszkva ellen. Végig fölényben tudtak maradni, az első félidőben már náluk is volt az előny, amit a második elején tovább is tudtak növelni. Igaz egy szépítő találat az oroszoknak is beakadt, de a Sevilla győzelme érdemi veszélyben nem forgott. 2-1.

A Sahtar Donyeck-Feyenoord találkozó érdekes 17 percet hozott már az első félidőben. Meglepetésre a 12. percben a vendégek jutottak előnyhöz ugyan, de 2 perccel később megérkezett az egyenlítő válasz erre, sőt három perccel később már fordítottak is az ukránok és innentől kezdve magabiztosan uralták a játékot. A 68. percben érkező újabb ukrán találat véglegesített mindent. 3-1.

Talán a forduló legjobb játékát hozta a Napoli-Manchester City találkozó. Hatalmas iramú találkozó volt ez, nagyot küzdött mindkét csapat, abszolút végig kiegyenlített küzdelem mellett. A 21. percben az olaszok jutottak előnyhöz, amire a 34.-ben válaszoltak egyenlítő találatukkal az angolok. A második félidő elején már a fordítás is összejött a City számára. Igaz egy jogos büntetőből ezt még egyenlíteni tudta a Napoli. De a 69. percben megint az angoloknál volt az előny. A végén a Napoli nagyon kinyílt az egyenlítés érdekében, és a hosszabbításban ezt kihasználva a Manchester City újabb góllal zárta le a találkozójukat. 2-4

A Liverpool önmagához képest nagyon visszafogottan játszott a védekezésre beálló Maribor ellen. Az első félidőben nem esett gól a lassú mérkőzés során, sőt a másodikban még az is belefért az angoloknak, hogy kihagyjanak egy büntetőt. Igaz ez már akkor történt meg, amikor meg volt az egy gólos előnyük, és látszott ennek megtartásához nem kell nagy energiákat mozgatniuk. De a laza játék mellett is még két gólt szereztek és ezzel 3-0-ra megoldották a kötelezőt.

A Porto nagyon szép játékkal rukkolt elő a Leipzig csapatát fogadva. A németeknek hosszú idő óta semmi nem jön igazán össze. Itt is már a 13. percben hátrányban voltak és bár a 48. percben egyenlíteni tudtak és volt egy-két veszélyes támadásuk még ezen túl is, a portugálok fölénye nem változott, ami a 61. percben újabb góllá alakult át és így 2-1-re nyerni tudtak.

Nem játszott rosszul otthon a Dortmund. Csak a kapu előtt fogyott el sokszor a tudományuk. Ennek ellenére, az első félidőben előnyhöz jutottak és nagyon úgy festett, hogy meg tudják oldani a kötelező feladatot az APOEL ellen. De az 51. percben az APOEL szinte a semmiből be tudott találni, és utána meg tudta oldani, hogy több találat ne essen, így hatalmas meglepetésre, a Dortmund otthon veszített értékes pontokat. 1-1.

A következő fordulót november 21-én és 22-én játsszák le a csapatok egymás ellen.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook