2019. január 16. - Gusztáv

37. Gee Bee Ökölvívó Torna - 1. nap

2018. március 10. Szerző: Rózsa Misi
Utánpótláskorú versenyzőink itthon küzdöttek egy hatalmasat a nemzetközi Bornemissza Gergely Emlékversenyen Egerben. Közben felnőttjeink is versenyen vesznek részt Finnországban, Helsinkiben. 37. alkalommal rendezik meg ezt a jelentősnek számító nemzetközi tornát, több ökölvívó nagyhatalom részvétele mellett.

 

10 súlykategóriában írták ki a versenyt, 46 kg és +91 kg között a férfiak számára. A magyar csapat tagjai:

52 kg Virbán Martin

56 kg Csóka Nándor

64 kg Fodor Milán

75 kg Cservenka Róbert

91 kg Hámori Ádám

Virbán Martin ellenfele az első összecsapáson egy észt versenyző volt. A magyar fiúnak nem okozott nehézséget ellenfele legyőzése és ezzel be is verekedte magát sikeresen az elődöntőbe, ami azt jelenti, már biztos nem jön haza érem nélkül.

Csóka Nándor nem kapott könnyű feladatot, hiszen hazai pályán ringbe lépő finn ellenfél ellen kellett bizonyítania tudását. A hazai pálya sem tudott érdemben segíteni a finnek, mert Csóka nagyon szépen bokszolt és legyőzte őt és ő is beverekedte magát az elődöntőbe.

Fodor Milán egy nagyon jelentős rutinnal bíró, erős orosz ellenfelet kapott a torna során. De az ő keze-lába sem remegett meg, nagyon taktikus, jó ökölvívással legyőzte ellenfelét, amivel besétált az elődöntőbe.

Cservenka Róbert következhetett utánuk és igen nagyot bokszolt, keményen küzdött, de ennek ellenére sajnos vereséget szenvedett el.

Hámori Ádám szintén hazai ellenfelet kapott, aki még lassítani sem tudta a magyar fiú támadásait, végig Hámori volt a jobb vele szemben és teljesen megérdemelten sikerült győzelmet elérnie és ezzel ő is a továbblépőkhöz csatlakozott.

Eddig nagyon elégedettek lehetünk a magyarok teljesítményével itt. Szép munka volt, amihez gratulálunk a fiúknak, az őket felkészítő valamint az őket kísérő szakembereknek.

 

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook