2018. június 23. - Zoltán

Magyarok a 35. Aranykesztyűért

2017. augusztus 12. Szerző: Rózsa Misi
Szerbiában, Szabadkán szerepel a magyar ökölvívó utánpótlás válogatott, a 35. Aranykesztyű Bajnokságban. Ifjúsági korosztályban szereplő versenyzőink igyekeznek minél jobb eredményt elérni a nemzetközi tornán. A mezőny nagyon erős, a szakmai stáb ennek ellenére bízik abban, hogy több fényes éremmel sikerül hazatérni majd erről az erőpróbáról, ami már komoly felkészülésnek tekinthető a szeptemberben megrendezésre kerülő Ifjúsági Európa Bajnokságra.

 

Az első nap nem igazán sikerült jól magyar szempontból, mert jó esélyű versenyzőink szenvedtek vereséget, viszont nagyon szép magyar sikerekről is beszámolhatunk.

Kezdjük a fekete levessel. 56 kg-ban a bolgár Boyan Asanov le tudta győzni egyhangú pontozással Lakatos Ottót.

60 kg-ban Rostás Armandó is egyhangú vereséget szenvedett el a kazah Alimzhan Tursunov ellen.

60 kg-ban a bolgár Yanko Iliev le tudta győzni Bogdán Krisztiánt.

Komoly csalódásnak mondható, hogy Barbosu Tibor 64 kg-ban egyhangú pontozásos vereséget szenvedett el a kazah Talgat Shaiken ellen, így az ő szereplése is itt véget ért.

Jó hírek, hogy 69 kg-ban a vártnál is könnyebb győzelmet tudott aratni Hankó Kálmán norvég ellenfelével, Don Emini ellen és megosztott pontozással, de továbblépett.

+91 kg-ban Vincze István is norvég ellenfelet kapott Tobias Irvin személyében és ő is 4-1-es győzelemmel lépett tovább.

Hankó ezzel a győzelmével ott van már az elődöntőben, ahol a másik ágon szintén 69 kg-ban Cservenka Róbert is érdekelt és akár itt az az érdekes helyzet is előállhat ideális esetben, hogy magyar-magyar döntő lehet a vége.

Természetesen a győzelmével Vincze is az elődöntőbe került, és ma fog megmérkőzni a döntőbe jutásért a bosznia-hercegovinai Lukaliccsal, megoldható feladat lehet ez a tehetséges magyar fiú számára.

Ma Bundovics is ringbe fog lépni és megküzdhet ő is az elődöntőbe jutásért, ahogy három magyar lány is bemutatkozhat a tornán, ketten : Nagy és Villás az elődöntőbe jutásért bokszolhatnak, juhász számára már a döntőbe jutás a tét.

46-49 kg-ban még kötelek közé fog lépni a tornán Bernáth Attila. Mivel ebben a súlycsoportban csak két induló volt, ezért azonnal ez már a döntő lesz és a magyar fiú biztos, hogy legalább az ezüstöt így elhozza, de képességei alapján a győzelmét is reálisan várni lehet.

52 kg-ban a döntőbe jutásért fog bokszolni Rostás is és a junior Európa Bajnokunk Báki Alex is. Mindkét fiú esélyes a sikerre.

75 kg-ban Pallainak majd hazai ellenféllel kell majd megküzdenie az elődöntőbe jutásért, és nem lesz könnyű dolga, nagyon oda kell tennie magát ahhoz, hogy nyerni tudjon majd.

81 kg-ban csak úgy mint 46-49 kg-ban csak két induló volt, így Egerszegi Richárd, hazai ellenfelével szemben, azonnal a döntőben fog majd megmérkőzni.

51-54 kg-ban a lányoknál már érmes Valkó Vivien a döntőbe jutásért fog megküzdeni.

69-75 kg-ban már a döntőben van Petrovics Gabriella, ahol vagy indiai, vagy kazak ellenfél fog várni rá.

Egyelőre itt tartunk. Már vannak érmeink, van amiért keményen meg kellett dolgozni és van ami gyakorlatilag az ölünkbe hullott. Szurkoljunk a fiataloknak a sikeres, vagy akár sikeresebb folytatáshoz. Hajrá magyarok!

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook