2022. május 19. - Ivó, Milán

Harcsa Zolika megtalálta önmagát

2017. március 11. Szerző: Rózsa Misi
Egy ökölvívó életében mindig trauma, amikor egy fontos mérkőzésen vereséget szenved el. Ezeket a legnehezebb feldolgozni, ezek után a legnehezebb felállni és az igazi bajnok nem arról ismerszik meg igazán, hogy mindig győz, hanem arról, ha a vereség után képes felállni és újra harcolni a sikerért.

Ha az ökölvívó úgy szenved vereséget, hogy kiütik, az számára a lehető legrosszabb, hiszen ott ezért nem okolhat senki mást, magán kívül.  A legjobbak is beleszaladhatnak természetesen olyan pofonba, ami padlóra küldi őket, és amiből nem tudnak már felállni az adott versenyen. 

Harcsa Zolika nagyon kemény ellenfelet kapott az Olimpián. És egy ideig úgy festett, hogy szoros versenyt fog tudni vele boxolni. Sajnos egy hiba után olyan ütésbe nézett bele, ami padlóra küldte és ezzel véget is ért számára az olimpiai szereplés. Kevés vigasz, hogy az tudta őt legyőzni, aki később meg is nyerte az Olimpiát, tehát egyértelműen a világ legjobbja győzte őt le ott és akkor. Sokan arról kezdtek pletykálni, hogy talán a vereség után Harcsa Zolika feladja amatőr pályafutását és nem fogjuk ezért több Olimpián látni őt. Harcsa Zolika azt állítja, hogy ez a lehetőség fel se merült benne a kiütés ellenére sem. Ő harcos, aki küzdeni akar, ő igazi bajnok típus, aki nem adja fel az álmát és küzdeni fog azért, hogy a következő Olimpián Tokióban sikeresebb lehessen, mint itt Rióban legutóbb. 

Kellett neki pár hónap ahhoz, hogy fejben újra össze tudja rakni magát. Nyilván ebben edzőjétől, a családjától és a szurkolóitól is kapott jó sok segítséget és energiát. Amikor sikerült a fejében rendet raknia, elkezdhetett felkészülni a következő küzdelmekre. Keményebben edz, mint valaha. Erősebben akarja a győzelmet, mint eddig bármikor. Sikerült elérnie, hogy Rió ne rémálomként nyomassza őt, hanem erőt tudjon meríteni a vereségből is. Nagyon elszánt és feltett célja, hogy meg lesz a gyűjteményében az olimpiai érem is. 

A felkészülését egy sérülés nehezítette. Így bár nagyon szeretett volna a hazai ökölvívás egyik legjelentősebb eseményén a Bocskai István emlékversenyen ringbe szállni a nemzetközi mezőnyben megméretni magát, erre most a sérülés következtében nem volt lehetősége. Csak a saját véleményem alapján ezt különösen azért sajnálom, mert, ahogy láthattam, hogy kik lettek volna a potenciális ellenfelei, szerintem Zolika megoldotta volna a feladatot és megnyerte volna a Bocskait. 

A Bocskain nem volt ott, de elkezdhette a felkészülést a fél profi WSB versenysorozatra. Ebben a versenysorozatban Zolika a British Lionhearts színeiben lép majd szorítóba. A versenysorozat első fordulóján, a kőkemény marokkói Youness Gharroumi lett az ellenfele. Ellenfelének már komolyabb rutinja van fél profi küzdelmekben. Zolika a sérülése miatt nem is tudott olyan intenzitással készülni a versenyre, mint amit ideálisnak mondhatnánk. 

A fél profi versenyeken is 3 perc egy menet, pont úgy, mint az amatőröknél. Csak itt az a nagy különbség, hogy nem 3 menetet kell bunyózniuk a srácoknak, hanem 5 meneten át tartanak a küzdelmek, ami hatalmas különbség az amatőr versenyekhez képest és ehhez fizikálisan nagyon egyben kell logikusan lennie a versenyzőnek. 

A WSB versenysorozata úgy zajlik, hogy három csoportra osszák a csapatokat. Mindegyik csoportban négy csapat szerepel. Minden csoportból az első kettő mehet tovább. Zolit az angolok hívták meg a csapatukba, ami hatalmas megtiszteltetés. 

Mindenki tisztes helytállást várt el Zolitól az első küzdelemnél. Zolika, természetesen csak ezzel nem lett volna elégedett, mert maximalista a srác. Ő győzni jött, győzni akart és egy hatalmas küzdelemben meg is nyerte nemzetközi elismerésre is ezt a küzdelmet. Pontozással nyert, de volt a mérkőzésnek olyan szakasza is, ahol csak a szerencséje és kemény feje mentette meg ellenfelét a kiütéstől. Zolika bemutatkozása példásra sikeredett itt, nagyon jó formában van, mint fizikálisan, mint pedig mentálisan. 

Az angol csapat minden versenyzője nyerni tudott a marokkóiak ellen, így 5-0-al tudták le az első feladatot. A következő fordulóra március 23.-án kerül majd sor, amikor is olaszok ellen kell majd bizonyítaniuk tudásukat. Ez se lesz könnyű menet, de bízunk abban, hogy Zolika ismét kiváló eredménnyel tudja majd teljesíteni ezt is. 

Harcsa Zoli kimondhatjuk visszatért és nagyon bíztató, amit látni lehetett tőle, biztosak lehetünk abban, hogy ebben az évben fényes sikerekkel fog örömöt okozni magának, családjának és minden magyarnak. Szép volt Zoli. 

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook