2022. május 19. - Ivó, Milán

Szezonnyitó a motocrossosoknak

2017. március 11. Szerző: Hajósi Miklós
Szezonnyitó motocross verseny lesz a Valvoline és a Sonax szponzorálásával március 12-én az esztergomi MX Pályán.

 

 

 

 

Március 12-én felbőgnek a motocross motorok, hogy versenyzőjükkel nyergükben megtegyék a rájuk mért futamokat. Gál Zoltánt a verseny rendezőjét kérdezem az esemény előtt.

Mióta vannak MX motocross versenyek az esztergomi pályán?
Úgy megy az idő, hogy utána kell, számoljak! Ez lesz a negyedik szezonunk és tavaly úgy elfáradtunk, hogy idénre szünetet terveztünk, de nem bírunk magunkkal és az idei évben túllövünk majd a célon.

Hány kategóriában vártok versenyzőket?
Összesen 10 kategóriát írtunk ki az ovis-tól a nyugdíjasig, a profitól az amatőrig.  Junior 50-65-85 ccm, Lady Open, ahol a kislányom Lili is indul, Profi MX1-MX2, amatőr és senior MX1-MX2.

Várható-e, hogy külföldről is tiszteletüket teszik ezen a príma MX pályán?
A mikroklímának köszönhetően feltétlenül, mert a környező országokban picit később olvad ki a szenvedélyhez szükséges talaj és később is kezdődnek a versenyek. Vannak már regisztrációk majdnem minden határ menti országból, Szlovákia talán a közelsége miatt hozza a nevezőket, a „sógornak” nem táv a 200-300 km, de Románia és Szlovénia is bejelentkezett már!

Olvastam elektromos motor kipróbálásról. Mit is jelent ez és kik mehetnek vele?
Mit jelent? Egy olyan lehetőséget, visszatérve a második mondatomra, hogy az ovistól a nyugdíjasig mindenki kipróbálhatja egy partnerünk támogatásával ingyen, a különböző méretű motorok új technika vívmányait. Természetesen a gyermekeken lesz a fő hangsúly, hogy neveljük az utánpótlást, de a velük kilátogató szülők, nagyszülők is megtalálják a maguk ízléséhez való robogókat! Érdemes lesz kipróbálni a „hangtalan suhanást”.

Kik indulhatnak ezen a versenyen?
Gyakorlatilag mindenki, akinek van kedve, motorja és affinitása ehhez a sporthoz. Célunk az volt, hogy a szezon elején mindenkinek lehetőséget adjunk a megmérettetéshez. Talán a legnagyobb kincs az, hogy az amatőr kategóriában kipróbálhatják magukat azok is, akik nem váltanak licencet ebben az évben, de szeretnék tudni, hogy hányadán állnak. Nekik csak egy napi BIZTOSÍTÁST kell váltani a nevezés mellé.

Miben ad az esztergomi pálya többet a versenyzők és a nézőknek, mint más motocross pálya?
Leginkább azzal, hogy mi szívvel lélekkel csináljuk.

A 2017-es motocross terveidről mesélnél-e a portál olvasóknak?
Ember tervez, isten végez… Mi emberi oldalról, a saját gyermekeink miatt is, az utánpótlásnak szeretnénk adni több lehetőséget, egy edzőtábor és egy szezonzáró IV.MX KIDS CHALLANGE csapatverseny szervezésével. De folynak tárgyalások a Quad OB. futam rendezéséről és az újdonságnak számító rally cross futamokról is.

Végezetül említetted itt a rally szót is, ez mit takar részetekről?
A bővülést és a nyitottságot, hogy semmi sem lehetetlen. Idén elkezdtünk kialakítani egy nyomvonalat négy keréknek is, azaz egy rallycross szakaszt. Egyenlőre csak ízlelgetjük és kóstolgatjuk ezt a vonalat, de nagyon nagy igény van rá, ezért ráfekszünk rendesen a tőlünk megszokott módon, hogy kielégítsük ezt a vonalat is. Pillanatnyilag edzés és tesztelés lehetőséget adunk a rally sport szerelmeseinek, aztán meglátjuk mi sül ki belőle.

Versenyinformáció:
A nézőknek a támogatási összeg:1000 Ft/fő (150 cm alatt ingyenes), amivel az Esztergomi Motorcross Egyesületünket támogatják a résztvevők
ESŐ, ROSSZ IDŐJÁRÁS ESETÉN PÓTNAP: 2017.03.19. VASÁRNAP
Versenyzőknek a támogatási összeg:10.000 Ft/ (35€) versenyzői licence nem szükséges (aki nem rendelkezik Licence-szel, annak csak napi biztosítást kell kötni, amit a helyszínen biztosíanak a szervezők - felnőtt 1200 Ft (4€), gyermek 1000 Ft (3,3€))

Nevezés: 7.00-8.30

Kategóriák:
50-65-85 ccm
Lady OPEN
I.-II.oszt MX1-MX2
Amatőr MX1-MX2
Senior MX1-MX2
Futamidők:
MX 50 8 perc+ 2 kör
MX 65 10 perc +2 kör
MX85, Lady 12 perc+ 2kör
Senior MX2-MX1 15 perc+ 2 kör
Amatőr MX1-MX2 15 perc+ 2 kör
I.-II. oszt MX2-MX1 20 perc+2 kör

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook