2022. május 19. - Ivó, Milán

Időzavar

2017. április 6. Szerző: Szele Tamás
Hatalmas zavart érzek az Erőben, kérem, itt baj van a kontinuummal. Vagy az is lehet, hogy kaptunk még egy kis időt, csak elfelejtettek nekünk szólni erről. A dolgok jelenlegi állása szerint ugyanis száz nappal eltolódott a vizes világbajnokság indulása. Mondjuk nem lenne rossz, mert szükség is volna arra a kis haladékra a munkálatok miatt.

 

 

Sok a vita a rendezvény körül, magunk is írtunk például az ugrótorony körüli anomáliákról. De az csak egy a kétséges ügyek közül, a munkálatok lassan haladnak, a Margitsziget pedig mostanra járhatatlanná vált. Gyakorlatilag úgy néz ki, mint a verduni front, amit lövészárkok szabdalnak keresztbe és kasul. De felújítják a Hajós-Széchy uszodát is. Azt, amit kétéves megfeszített munkával 2014-ben már felújítottak, 800 millió forintért a vízilabda Európa-bajnokságra. Elvben megújul a vízellátórendszer és a belső terek szellőzése, valamint a régi, elavult öltözők is számottevően komfortosabbak lesznek. De megújul a Margitsziget teljes csatornázása is, minek következtében a Margit-híd felől már tavaly nyár óta nem hajthatnak be oda buszok. A legkevesebb, amit elmondhatunk, hogy nem sietik el a dolgot, de jó munkához idő kell. 

A rosszhoz még több idő.

A legújabb fejlemény az, hogy a vizes vébé kezdetéig hátrelévő időt számoló, március 19-én ünnepélyesen átadott Erzsébet téri óra kissé megbolondult. Ugye, elvben 99 nap múlva kezdődik az esemény, ezzel szemben az óra most azt mutatja, hogy 199 nap van még hátra a megnyitóig. 

Különben ezzel az órával és a számokkal mindig is bajok voltak, az átadásakor hangzott el az a nagyon bölcs mondat, miszerint ezt a sporteseményt hatmilliárdan fogják látni, és háromszázötvenezer látogatóra számítanak. Ami nagyon szép volna, csak sajnos bolygónk még nem elég lakott ezen sarokszámok teljesítéséhez.

Most meg az óra keveredett meg. Pedig nem is a Moszkva téren áll. Sőt, kifejezetten jóféle portéka, svájci gyártmány, Omega márkájú, mely cég kiváló hírneve a sporttal kapcsolatos időmérők gyártásában megkérdőjelezhetetlen.

Persze a legjobb óra is rosszul jár, ha rosszul állítják be.

Vegyük a lehetséges magyarázatokat.

Időhurokba került az Erzsébet tér, és most reménytelenül kallódik a téridőben.

Esetleg a FINA rájött, hogy nem haladunk a munkálatokkal, és adott nekünk még egy kis időt.

De azért a legvalószínűbb, hogy mi még a svájci órát is képesek vagyunk elrontani...

Fotó: vizipolo.hu

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook