2022. május 19. - Ivó, Milán

NB1 tippelde

23. forduló

2017. március 9. Szerző: Rózsa Misi
Az időjárásra nem lehetett panasz a hétvégén. Akik kilátogattak megtekinteni élőben a mérkőzéseket a legtöbb helyen békésen élvezhették a nap melegének simogatását. És nagyon sok helyen ez lehetett az egyetlen igazi élmény is, mert az átlagnál is gyengébb színvonalon muzsikált a legtöbb csapat sajnos.

A Videoton speciel hajtott igen lelkesen és magas tempót diktálva. Vele ellentétben valahogy itt most a Honvéd lelkileg az öltözőben maradt és csak árnyéka volt önmagának. Nem csoda, hogy a lélektelen ellenállásukra válaszul a Videoton vágott nekik három nagyon szép gólt, amire nem kapott semmi választ. 3-0

Az MTK-Paks mérkőzést végig nézni is kínszenvedés volt. Mindkét csapat unottan, komolyabb ötletek nélkül vegetált a pályán, súlyos hibákat elkövetve. Solymosi játékvezető nagyon csúnyán belenyúlt a mérkőzésbe, amikor egy teljesen jogtalan 11-est megadott az MTK-k ellen. Később a Paks támadója több méteres lesen volt egy akciónál, amit simán elengedett a bíró, majd ebből szöglet alakult ki, aminél az MTK érthetetlen védekezési hibáját kihasználva, a Paks tovább növelte az előnyét. A legvégén az MTK egy 11-essel szépíteni tudott, ami Kanta Józsi 100. élvonalbeli gólját eredményezte. Egyik csapat sem érdemelt itt győzelmet. 1-2

A Mezőkövesd-Vasas találkozó közepes színvonalúnak volt mondható. Végig a Vasas irányította a játékot, a Mezőkövesd elvétve próbálkozott sikertelenül kontrákkal. A Vasas két nagyon szép gólt szerezve, megnyerte a találkozót. 0-2

A Gyirmót-Haladás mérkőzésen volt pár gól, volt egy-két érdekesebb helyzet, de a mérkőzés jelentősebb része lapos volt és rendkívül alacsony színvonalú. A Haladás ugyan jobb volt az NB1-re egyértelműen éretlen Gyirmótnál, de ők is negyed gőzzel játszottak itt. Igaz az első félidőben megszerzett góljukkal az előnyük jelentősnek látszott és ugyan a Gyirmót a 85. percben szépíteni tudott, de egy pillanatig sem tűnt úgy, hogy benne lehet ebben a meccsben a meglepetés. 1-2

A Debrecen kifejezetten jól játszott a hullámvölgyben lévő Diósgyőr ellen és könnyedén alakította ki megérdemelten a 3-0-s végeredményt. Helyenként a Loki játékosai a közönségnek fociztak itt, és voltak igazán parádés akcióik is. A Diósgyőr nem tudott érdemi ellenállást kifejteni velük szemben. 

Talán minden idők legpocsékabb örökrangadóját sikerült lejátszania az Újpest-Fradi párosnak. Ilyen alacsony színvonalon, még én nem láttam ezt a két csapatot egymás ellen játszani. Nem volt ötlet a játékukban, kapitális hibákat követtek el mezőnyben, nem volt lélek a csatában, nem is csata volt ez csak unott pötyögés, amit egy szerencsés szabadrúgás találattal meg tudott nyerni ugyan a Fradi, de felejthető az egész. 0-1

Nagyon remélhetjük, hogy a következő fordulóra kicsit jobban oda fogják majd rakni magukat a csapatok. 

A Debrecen ezúttal a Paks csapatát fogja fogadni és nem nagyon lehet kérdéses, hogy hazai környezetben be is fogják húzni ellenük a kötelező győzelmet. 

A Mezőkövesd, ha nem akar nagyon lesüllyedni veszélyes mélységekbe, akkor otthon kénytelen lesz a mezőny leggyengébb csapatát a Gyirmótot megverni. 

Az MTK a Vasast fogadja ezúttal. A Vasas jobb formában van, így papíron ő az esélyesebb, viszont az MTK kiszámíthatatlan csapat, így ha jó napot fog ki, minimum az ikszre elég lehet, ha nagyon jó napot, akkor akár nyerhet is. 

A legjobb formában lévő csapata az NB1-nek a Videoton. Így nem nehéz arra tippelni, hogy hazai pályán meg fogja tudni verni az egyre reménytelenebb helyzetbe kerülő Diósgyőrt. 

A Ferencvárosnál nagyon nagy balhé lenne abból, ha otthon nem tudnák megverni a Haladást. Egyértelműen a fővárosiak az esélyesebbek. 

Az Újpest-Honvéd mérkőzés lesz a forduló igazi rangadója. Mindkét csapat, képes bármilyen teljesítményre, így nem könnyű tippelni a mérkőzésre. Ilyenkor kell döntetlenből kiindulni, de könnyen lehet, hogy Lanzafame eldöntheti ezt a meccset a Honvéd javára. 

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook