2022. május 19. - Ivó, Milán

Stollár Fanni ragyogása

2017. április 8. Szerző: Szele Tamas
Stollár Fanni a magyar tenisz szupernovája: felragyogott Charlestonban, fénye bevilágította az egész teniszvilágot, majd egy nap tündöklés után kihunyt – de nincs még vége semminek, sokat lépett előre így is a ranglistán. Lesz még ebből akkora győzelem is, hogy beléremeg az Univerzum, ha nem most, hát később.

A dolog úgy kezdődött, hogy a 18 éves magyar játékos csütörtökön a verseny negyedik kiemeltje, a márciusban Indiana Wellsben legjobbnak bizonyult, tavalyi wimbledoni elődöntős, orosz Jelena Vesznyina ellen nyert két szettben. Meglepetésszerű győzelem volt ez, senki sem számított, nem is számíthatott rá, hiszen Vesznyina 258 hellyel előzte meg a ranglistán a mi Fanninkat – de a végeredmény mégis: Stollár Fanny-Jelena Vesznyina (orosz, 4.) 7:6 (9-7), 7:6 (7-3).

Sajnos azonban szerdai bravúros győzelme után feladta a 776 ezer dollár összedíjazású tornát a nyolcaddöntőben. Feladta, mert fel kellett adnia, annyira megsérült a combja, hogy ápolásra szorul most is. 

A selejtezőből főtáblára jutó magyar játékosra a nyolcaddöntőben a lett Jelena Osztyapenko várt. A ranglistán 66. játékos már túl erős volt Stollárnak. A 18 éves, párosban junior wimbledoni bajnok magyar játékos az első szettben nem igazán találta a ritmust, és bár első adogatójátékát megnyerte, a folytatásban Ostapenko dominált, és háromszor is elvette ellenfele szerváját. A lett 4:1-es vezetésénél Stollár ápolást kért, a bal combját bekötötték, majd 6:1-re elveszítette a nyitó játszmát. A második szettben egy játékon voltak túl a teniszezők, amikor Stollár jelezte, sérülése miatt nem tudja folytatni a játékot.

Ennyi lett volna a siker, a ragyogás? Egy nap tündöklés járt csak a mi reménységünknek? Azért nem annyi az... először is, a szerdai bravúros győzelem miatt a ranglista jövő heti frissítésekor legalább hatvan-hetven helyet lép előre, így egyetlen mozdulat sem veszett kárba. A charlestoni torna ugyan odavan, de a következőn már sokkal előnyösebb helyzetből indulhat Fanni.

Sportsérülések meg mindenkivel előfordulnak: ez most szerencsétlenül, rosszkor jött, de ettől még nincs vége a világnak.

Fanninak kívánjunk gyógyulást és szurkoljunk neki a továbbiakban is: fog ő még nagyot alakítani.

Hiszen már szerdán is megmutatta, mire képes.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook