2018. június 21. - Alajos, Leila

Szép, szép, de nem az igazi

2017. augusztus 13. Szerző: Rózsa Misi
Folytatódott Szerbiában Szabadkán az Aranykesztyű Torna. Nem úgy megy minden, ahogy szeretnénk, ennek ellenére azért olyan nagy baj nincsen.

 

A magyar Európa bajnok Báki Alex, hiába rakta oda magát keményen, ez is kevés volt 52 kg-ban ahhoz, hogy sikert érjen el a kazak Bekzat Makzhen ellen, így kiesett, neki „csak” a bronzérem jutott a döntő helyett.

69 kg-ban sajnos Hankó Kálmán is vereséget szenvedett el az izraeli Daniel Levin ellen, ami azt eredményezte, hogy a bronzérem ugyan meg van, de a döntőbe jutás esetében is elmaradt.

75 kg-ban szintén vereség lett a játék vége, hiszen Pallai Kevint meg tudta verni a szerb Djordje Bujisic. Pallai még éremmel sem vigasztalódhat.

52 kg-ban Rostás Renátónk viszont nagyon szép taktikus bunyóval győzni tudott a szlovén Veber Nikolov ellen, és ezzel ott van a döntőben a magyar srác.

69 kg-ban is sikernek örülhettünk, mert Cservenka Róbert meg tudta verni bolgár ellenfelét Martin Ivanovot és ezzel ő is bekerült a döntőbe.

A lányoknál sajnos Valkó Vivien nem tudott 51-54 kg-ban csodát tenni, a háromszoros orosz Európa bajnoktól, Anastasia Artomonovától simán kikapott, a bíró be is szüntette az összecsapásukat. Ettől függetlenül a bronz Valkónak is meg van.

Hét magyar versenyző jutott a döntőbe. Voltak akik a verseny előtt ennél jóval többet vártak ettől a csapattól, de valljuk meg azok a szakértők se mondtak butaságot, akik meg kevesebbet vártak és jobb lett a várakozásuknál az eredményünk.

A hét magyar versenyzőből kettő lány:

75 kg-ban Petrovics Gabriella

+81 kg-ban Juhász Adrienn

öt fiú:

49 kg-ban Bernáth Attila

52 kg-ban Rostás Renátó

69 kg-ban Cservenka Róbert

81 kg-ban Egervári Richárd

+91 kg-ban Vincze István

Nem lesz könnyű dolga egyetlen döntőbe jutott versenyzőnknek sem az ellenfelek ismeretében, de reméljük sikerül sokaknak bearanyozniuk a végét ennek a tornának.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook