2019. január 19. - Márió, Sára

Klasz Árpi visszatért!

2018. február 5. Szerző: Rózsa Misi
Klasz Árpi már igen fiatalon, az amatőr ökölvívók között is megmutatta, hogy igen nagy tehetsége van az ökölvíváshoz.

 

A nagyon szorgalmas, nagyon tehetséges, de a nehezen fegyelmezhető versenyzők közé tartozott. Ha ezen utóbbi gyengéjén változtatni tudott volna, akkor egyik lehetett volna meggyőződésem szerint azoknak, akik még az Olimpián is képesek sikereket elérni magyar színekben.

Később beállt profinak. És itt is megmutatta, hogy mindegy, hogy az amatőr vagy a profi szabályok szerint kell küzdeni, ő képes ott lenni a legjobbak, a legnagyobb reménységek között. Úgy tört fel, mint a talajvíz, ellenállhatatlan volt és hatalmas fényes karriert láttunk nagyon sokan benne. 25 éves korában, már 8 kiütéses mérleg állt mögötte. És csak ekkor kezdett úgy igazán belelendülni a profi bunyóba. A Toto Promotion színeiben versenyző zseni előtt senki nem tudott megállni, az összes mérkőzését valóban kemény KO-val nyerte sorozatban.

De sajnos nem nőtt be megfelelően itt még a feje lágya, belekeveredett egy nagy hülyeségbe, ami miatt hosszú időre kivonták a forgalomból a tehetséges versenyzőt. Amíg nem bokszolhatott, a rossz körülmények között is folyamatosan edzette magát és elhatározta, ha túl lesz a Poklon, akkor ha az Ég szakad a fejére, akkor is újra ringbe fog lépni és sikert fog elérni, valóra váltja azt a reményt, ami meg van benne és a legjobbak között, a legjobb lesz belőle. Voltak akik komolyan vették a fogadkozását, voltak akik nem vették olyan komolyan ezt.

Az biztos, hogy amikor Árpinak újra lehetősége lett szabad levegőt szívni, azonnal elkezdett edzeni. Totó és sokan mások hittek benne, bíztatták, bátorították, segítették. És meghálálta azoknak a bizalmat, akik hittek benne. Mindent annak rendelt alá, hogy formába hozza magát, hogy felkészüljön újra az aktív versenyzői pályafutásra. És a szorgalma, a kitartása, az elszántsága meg is hozta az első sikert számára, mert február 4.-én egy kistarcsai gála keretében újra ringbe léphetett. Nem kímélték a menedzserei, mert igen kemény ellenfelet kapott azonnal a rutinos és szintén jó képességekkel bíró Orsós Lajos személyében. És Klasz a ringben újra régi fényében tudott tündökölni. Hatalmasat bokszolt, ellenállhatatlan volt. Alig fél perce volt a ringben, amikor ellenfele testi épségét védve a bíró nagyon helyesen félbeszakította a találkozót és Árpi KO győzelemmel térhetett vissza a ringbe, így ma már 9 profi mérkőzése után 9 győzelem a mérlege és mindegyik KO győzelem.

Több jó hír van vele kapcsolatban a mostani sikeren túl is. Akik ismerik, azt mondják sokat tanult saját hibáiból, megkomolyodott és most már valóban fegyelmezetten viselkedik és kizárólag a sportra koncentrál. Hamarosan egy újabb nagyobb gála során léphet majd ringbe és szoríthatunk újabb sikeréért.

Ha ez a fiú kitart, ha ez a fiú megmarad a helyes úton, akkor hatalmas siker várhat rá még így 29 évesen is. Minden esélye meg van arra, hogy nevét komolyan kelljen jegyezni majd, minden esélye meg van arra, hogy nagy bajnok váljék belőle. Gratulálunk a nagy Visszatéréshez és sok sikert kívánunk, ennek a nagyon tehetséges, technikás és rendkívül erős versenyzőnknek. Hajrá Árpi, ez tényleg klassz volt, csak így tovább!

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook