2022. október 7. - Amália

Bringaakadémia

2016. november 4. Szerző: Szele Tamás
Ilyen sem volt még mifelénk, Közép-kelet Európában, kérem. Futballakadémiáról tudunk, az eredményeiről kevésbé, de olyan azért csak van – azonban mi fán terem a kerékpár-akadémia, amit Novák Eduárd indít rövidesen Romániában? Az is utánpótlást nevel majd, ott is versenyzők teremnek – azonban ilyent még nem láttunk.

Nemsokára fogunk. 

Novák Eduárd Cycling Academy néven indít kerékpár-akadémiát Románia egyetlen paralimpiai bajnoka. Külön kiemelném, hogy parasportolóról van szó, akinek ez a feladat talán nagyobb megterhelést jelent, mint másnak – de vígan vállalja, az utánpótlás érdekében.

A 12 éves terv a kerékpársport fellendítését, valamint profi sportolók kinevelését tűzte ki célul. A Novák akadémián a kerékpározni vágyó gyerekek nemcsak a sport terén kapnak kiváló kiképzést, hanem mentális és szociális téren is fejlődhetnek megfelelő szakemberek bevonásával. A gyermekeket tízes létszámú csoportokban fogják fejleszteni szakmailag elismert edzők vezetésével.

A legkiválóbb képzés biztosítása érdekében az akadémia egy pszichológust, egy masszőrt, valamint egy táplálkozási szakértőt is biztosít a gyerekek számára, ezen kívül a gördülékeny felkészülést három edző és három szerelő munkája segíti.

Hát ez bizony már nem ötlet, ez kész terv, külön érdeme, hogy egy fillér állami támogatásban nem részesül, sem a román, sem a magyar állam részéről, ez bizony teljes mértékben magánvállalkozás: csak reméljük, hogy nyereséges is lesz. És hogyan fog kinézni a képzés?

Az akadémia 50 fővel indul és 8-10 éves gyerekek jelentkezhetnek. A tervek szerint a szakemberek 8-20 éves korukig fejlesztik a sportolókat, ez az időszak három olimpiai ciklust foglal magába. Célja az intézménynek a belföldi és külföldi versenyeken való részvétel, illetve országos, európai és világbajnokságokon való eredményes szereplés, egyszóval mélyvízi edzések várhatóak, az eredmény hamar meg fog mutatkozni.

Átütő sikereket jósolok a romániai kerékpársportnak a következő tizenkét évben – ezekre garanciát jelent az akadémia vezetőjének személye, aki feddhetetlen, kiváló sportember, címeinek mindegyikét kemény munkával és kitartással érdemelte ki.

Nem kétséges, hogy a növendékeinek is jó példát mutat majd – hajrá, srácok, tekerjetek!

Foto: velo.hu

 

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook