2022. október 7. - Amália

Érmek Arábiából

2017. február 26. Szerző: Szele Tamás
Nagy öröm a tudósítónak arról beszámolni, ha parasportolóink újabb érmekkel örvendeztetnek meg minket: most éppen az Egyesült Arab Emirátusokban, Al-Ainban rendezett, idei első IPC Világ Kupa-versenyen induló két magyar sportoló Dávid Krisztina és Gurisatti Gyula hozott aranyat, ezüstöt nekünk. Igaz, hogy világklasszisok mindketten – de akkor is, nagyon büszkék vagyunk rájuk.

Hogy a részleteket is elővegyük, Dávid Krisztina a 10 méteres légpisztolyosok selejtezőjében 377 körrel, magabiztosan végzett az első helyen. A döntőben még eggyel rátett és 230,7 körrel világcsúcsot ért el és természetesen az első helyen végzett.

A 25 méteres légpisztolyosoknál Gurisatti Gyula 564 körrel a második, David 549-cel a nyolcadik helyen jutott a döntőbe. Ott aztán Gurisatti a második helyen végzett.

Dávid Krisztinának arany jutott, Gurisattinak ezüst – de nem is nagyon várhattunk mást tőlük, hiszen Krisztina Rióban is az ötödik helyen végzett, korábban volt világbajnoki ezüstje és Európa-bajnoki bronzérme is. Mit neki egy világkupa? Gurisatti Gyula életéről és pályafutásáról pedig lapunk korábban már részletesebben beszámolt – ő a magyar parasport Midász királya, amihez csak nyúl, arannyá válik a kezében.

De ahogy Gurisatti Gyulának, úgy Dávid Krisztinának sem hullott ölébe az eredmény, nagyon keményen meg kellett dolgozniuk érte. Keményebben, mint másoknak: Dávid Krisztina a hétköznapokban a Tárki informatikusaként dolgozik, kerekes székkel jár be naponta a munkahelyére, egy tizedik emeleti irodába, onnan megy edzésre, ráadásul tavaly egy műtét miatt még a sportkarrierje is veszélybe került, ugyanis pacemakert kellett beültetni a mellkasába, csakhogy a sportlövészetben tilos a szív ritmusának szabályozása. Márpedig a pacemakernek pont ez a feladata. Egy hétig tartott, míg sikerült olyan eszközt találni, amely hagyja stressz hatására emelkedni a pulzust, és sikerült engedélyeztetni is a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság Orvosi Bizottságával – így az akadályok végül elhárultak.

Hála Istennek, tegyük hozzá gyorsan: ha az a pacemaker más típusú, most nem örülhetnénk az aranynak.

Gratulálunk paralövészeinknek és tudjuk: sok érmet hoznak még ők haza. 

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook