2018. október 20. - Vendel

Összeesküvés

2017. június 16. Szerző: Rózsa Misi
Magyarok vagyunk. Le sem tagadhatjuk. Magyarok vagyunk, van pár dolog, amiben a világ élvonalához tartozunk. Mint például az alkoholizmus és az öngyilkosságok száma, de pont úgy erős magyar nemzeti sajátosság az összeesküvés elméletek gyártása.

 

Ha Kovácsnét két napja nem látták kilépni a lakásból, akkor Harkányiné a földszint kettőből már jól tudja és terjeszti is, hogy Valika otthagyta az urát és elment Honoluluba egy nála 30 évvel fiatalabb szobafestővel. Persze Klementné, tudja, hogy ez hülyeséget beszélt, mert Valika nem ment sehova, a férje ölte meg, mert hidegen kapta a bablevest. Hogy Valika az ágyban fekszik influenzával és a férje ápolja, az senkit nem zavar, és ha hirtelen előjön a Valika egy hét múlva, már mind tudják, hogy a szobafestő átverte, elvette a pénzét és otthagyta a reptéren, ezért visszajött inkább az urához, a másik meg tudja, hogy a fojtogatásból magához tért és kibékültek a párjával a gyerek miatt, mert most gyűjtenek neki lakásra. 

Ha pedig labdarúgásról esik szó, na, akkor aztán főleg be tud indulni a képzelet, hiszen a labdarúgás egy olyan téma, amihez ebben az országban mindenki professzionális szinten ért. Legalábbis mindenki magára ezt igaznak gondolja. Ránk szakadt a nemzet tragédiája, amikor az andorrai pékek, buszvezetők, utcaseprők, tanárok amatőr csapata a VB selejtezőn megverte a magyar aranylábú 11-et. Először a népek a ruhájukat szaggatták meg, hamut szórtak saját és szomszédjuk fejére, alkoholba fojtották keserű bánatukat. Ez utóbbit nem bánták meg. Hogyan is történhetett már meg ilyen szégyen velünk, Puskás Öcsi országával! Soha! Tudjuk, hogy kicsit köhög a magyar foci, csúnyán fel is szaladt a láza, de azért annyira nem lehet beteg, hogy egy Andorra meg tudjon verni minket. Romokban nemzeti becsületünk. 

És az első sokk után a magyar a fejéhez kap. Hát persze! Naná! Dehogy vagyunk mi annyira tehetségtelenek, hogy még egy Andorra is meg tudjon verni minket az amatőr lelkes játékosaival! A magyar labdarúgás erős és büszke! Csakhogy itt pár gazember kérem szépen csalt. Most ezt a bíróra nehéz lenne ráverni, ezért a napnál is világosabb, hogy súlyos fogadási csalás esete foroghat csak fent. Van ám bizonyíték is! 

Az első, amit felhoznak, Dzsudzsák Balázs sírdogálós interjúja volt a mérkőzés után. Hiszen Dzsudzsi azt mondta, hogy sokan érthetetlenül gyengén játszottak, jóval formájuk alatt. "Itt most valami nagyon nincs rendjén, se a csapatban, se a hozzáállásban. Ha normálisan állunk ehhez a mérkőzéshez, és mindenki a tudását hozza ki, akkor nem hiszem, hogy egy-nullra kikapunk." Ugye itt már sokan ki is olvassák, hogy Dzsudzsák tulajdonképpen nem is azt mondta ezzel, hogy lélektelen, pocsék játékkal rukkolt elő több tagja a csapatnak, hanem itt egyértelműen csalásról beszél, arra utal. Mi magyarok a könnyes szemek mögött is láttuk ebben a mondatban az összekacsintást felénk, hogy értsük jól mi is történt. 

Aztán a másik fényes bizonyíték, hogy a fogadóirodáknál a mérkőzés oddsa a hazai győzelemre 22-szeres volt, míg a vendégre 1, 1-szeres. Hoppá-hoppá! Miért is volt ilyen magas az odds? Nos ha valaki azt mondaná, hogy nyilván azért, mert Andorra eddig tétmeccsen kétszer tudott csak győzni, arra elnéző mosollyal néznének. Azért volt ilyen magas az odds, mert előre csalásra készültek vele. Lám-lám a Szerencsejáték ZRT ezen a fogadáson 72 milliót veszített. A 72 millió mínusz, egyértelműen a csalás bizonyítéka. És ha valaki azt mondaná, hogy több mint 500 eseménye volt a héten akkor a Szerencsejáték ZRt-nek a tipp-mixen és ezeknél a legtöbb esetben jelentős nyeresége volt, ami bőven fedezi nekik a 72 milliós veszteséget ezen az eseményen, az nem zavar senkit, azok közül, akik gyártják a csalás elméletét. A magyar vereségen akár 50 milliót is lehetett keresni! Mekkora pénz ez! Nekünk. Ja. Hogy a fogadási csalást lekövetők, ennél lényegesen több pénzért szoktak csalni, az senkit nem zavar.  Meg kell fizetni a játékosok közül eleget, hogy az az eredmény jöjjön ki, amit szeretnének elérni, meg kell bízni strómanokat a fogadások megkötésével, szóval van vele kiadás rendesen, nagy is a lebukás kockázata mostanság, így ha csalnak, akkor ennél lényegesen nagyobb összegért kockáztatnak. 

Ma már a legtöbben egyértelműen és nagyon határozott hittel vallják, hogy az andorrai rémálom mögött egyértelműen és bizonyítottan fogadási csalás áll. Ezt valahogy sokkal könnyebb elfogadni, mint a fájó valóságot. A magyar válogatott, ha nem teszi oda magát 100%-osan, ha félvállról vesz egy mérkőzést, ma már olyan gyenge a nemzetközi mezőnyhöz képest, hogy ilyen esetben akár egy Andorra is megverheti. Miközben ha 10 meccset játszanánk le most hirtelen újra Andorra ellen, lehet, becsúszna két döntetlen, de 8-at biztosan nyerne a magyar csapat, ott nagy mázlija volt Andorrának, hogy minden számára szerencsésen alakult, ők magukhoz képest remek formát fogtak ki, - főleg kapusuk- és a magyar csapat még saját gyenge formáját is itt képes volt alulmúlni. A Fortuna nevű asszonyság is az andorraiakat csókolgatta folyamatosan homlokon, a magyarokat meg alaposan tarkón vágta. A rosszul megválasztott taktikánk, a rosszul összerakott csapatunk, a rossz mentalitással pályára lépő magyar válogatott, a borzalmasan silány színvonalat felmutatni képes játékosok együttese okozta itt a bukást és nem egy kitalált csalás. De ezzel Magyarországon tényleg sokkal fájóbb és nehezebb szembenézni, mint egy kitalált történettel, ami által kimondhatjuk: nyomják Krahácsot! Ha létezett volna egykor sportfogadás, mi magyarok a Mohácsi csata tragikus vereségét, vagy akár Trianont is képesek lennénk fogadási csalásra ráfogni. 

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook