2018. április 22. - Csilla, Noémi

Küzdősport

2018. április 3.

Joshua három trón ura lett

A széles közvélemény akkor fedezte fel magának Anthony Joshuát, amikor az legyőzte az Acélkalapácsot, Vladimír Klicskot. Az angol ökölvívó azzal a győzelmével jelentős bravúrt hajtott végre, a már leszálló ágában lévő ukrán óriással szemben. Az új-zélandi Joseph Parker, aki szintén veretlen világbajnok volt eddig, kevesebbek előtt volt ismert név, miközben egy kiváló és kifejezetten jó képességű ökölvívóról van szó esetében.
2018. március 19.

Serdülő diadalmenet

Magyarországon nagyon magas színvonalon működik sok ökölvívó műhely. Ezek a műhelyek, rengeteget dolgoznak azért, hogy fiatal tehetségeket toborozzanak maguknak és ezekből a fiatal tehetségekből, gyémántot csiszoljanak kitartó, kemény munka által. A Magyar Ökölvívó Szakszövetség minden segítséget igyekszik megadni ehhez a feladathoz az egyesületei számára, hiszen a szakvezetés pontosan tudja, csak az a sportág lehet sikeres, ami stabil utánpótlás nevelésre építkezik.
2018. március 14.

Kellemest a hasznossal

Amikor leírtam a címét az írásomnak, már pontosan tudtam, hogy nem pontos a címadás. Először arra gondoltam, hogy kijavítom Kellemest a szükségessel-re. Aztán felmerült bennem, hogy ez se tökéletes, hasznost a szükségessel lenne az ideális. Majd ezt is kihúztam és úgy döntöttem marad a kellemest a hasznossal, akkor is, ha nem fed mindent a cím. De hát végül is, nem kell, mindent lefedjen egy cím, azért ír az ember alá szöveget, hogy abban kifejtse a lényeget.
2018. március 11.

Madár szállt az óvodába

Erdei Zsolt óvodába jár. Akik ismerik Erdei Zsoltot, aki jelenleg a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke is amellett, hogy az egész nemzet Madara, tudják róla, hogy imádja a gyerekeket, imád játszani, imád mókázni. De itt nem arról van szó, hogy a feszítő munka mellett úgy döntött, hogy ellóg a Bornemissza Gergely Emlékversenyről, ellóg kicsit az elnöki teendők elől és inkább beszökik egy oviba, jót játszani gyerekekkel és ezáltal feltöltődni energiával.
2018. március 8.

Bornemissza Gergely Emlékverseny - 1. nap

Lehetett sejteni, hogy nagyon sokan fognak nevezni a tornára a világ szinte minden tájáról. Lehetett tudni, hiszen az amatőr ökölvívásban, nemzetközi szinten is az utánpótláskorú versenyzők kiemelkedő színvonalú versenyeként tartják számon a Bornemissza Gergely Emlékverseny, ahol szívesen méretik meg magukat az országok, a csapatok. De, hogy a végén tényleg ekkora mennyiségben érkeznek majd a nevezések, az a szervezőket is kissé meglepte.
2018. február 17.

Énekes István Emlékverseny az elődöntők

A selejtező körök lezárultával, pénteken már az elődöntők mérkőzéseit vívták meg az ifjúsági ökölvívóink az Énekes István Emlékversenyen. Ez a nap is természetesen kiélezett, nagyon érdekes, izgalmas és jó csatákat hozott sorozatban. Akik idáig eljuthattak, azok már biztosan mind éremmel zárták a torna küzdelmeit. Az volt a kérdés, kiknek sikerül ezeket az érmeket igazán fényesebbre csiszolni.
2018. február 15.

Énekes István Emlékverseny - 1. nap

Énekes István a magyar ökölvívás egyik legendás alakja volt. A BVSC-ben versenyzett. Egyike azon ökölvívóinknak, akik az olimpiai bajnok címét meg tudták szerezni. 1927-1940 között folytatta boksz karrierjét. Az olimpiai bajnoki címe mellett, háromszoros Európa bajnok is volt és négyszeres magyar bajnok. Az Ifjúsági versenyzőknek kiírt Énekes István Emlékversennyel az ő emléke előtt tiszteleg a hazai ökölvívás.
2018. február 9.

Bocskai István Nemzetközi Ökölvívó Emlékverseny - 2. nap

Csütörtökön folytatódtak a selejtezők. Ezen a napon már nem csak a férfiak, hanem a nők is ringbe léptek. Ahogy itt már megszokhatták a küzdelmek két ringben zajlottak egy időben. Mindkét ringben a nők adták meg az alaphangját a küzdelmeknek. Itt is eláruljuk előre, hogy a magyarok vegyes napot zártak. 12 siker mellett 9 negatív eredmény lett a mérlegünk. Reméljük,a folytatás egyre jobb lesz magyar szempontból.

MOST ÉRKEZETT

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook