2018. július 19. - Elília

Gyógyuljatok meg!

2017. szeptember 21. Szerző: Rózsa Misi
Az ember hajlamos azzal hitegetni magát, hogy a betegségek csak legyengült szervezeteken tudnak eluralkodni. Az ember szereti azzal áltatni magát, hogy aki egészségesen él, sokat mozog, és főleg ha aktívan sportol, akkor alapvetően védett a komolyabb betegségekkel szemben.

 

Az ember fogja magát és elhiteti magával, akár erőszakkal is, hogy a rák például csak idősebb emberek betegsége. Miközben tudjuk persze, hogy ezekből semmi nem igaz. 
Sajnos hiába él az ember egészségesen, hiába fiatal. Korunk egyik legaljasabb betegsége a rák, bármikor lecsaphat rá és elérheti. Egyszerre jött két nagyon rossz hír most a magyar sport világában. 
Az ökölvívó Vörös Marci és a jéghokizó Hardi Richárd egyszer már rákos betegek lettek. Mindkét fiú először kétségbe esett ettől, majd felvették a kesztyűt és keményen megküzdve a gyilkos korral legyőzték azt, sikerült meggyógyulniuk belőle. Csodáltuk őket, ezért a sikerükért is, velük örültünk, hogy végre elvonultak felőlük a sötét felhők és a két fiatal jól van, folytathatják karrierjüket és normális életüket. És amikor megnyugodtunk, akkor jött mindkét fiú esetében a szörnyű hír. 
Mindketten újra rákosok lettek. Marcinak másodszor kell szembenéznie a leukémia démonával, Ricsinek pedig a nyirokrákkal. Mindkét fiatal versenyző bizakodik, és bár érthetően nagyon megviselte őket, hogy újra rájuk tört a betegség, elszántak a harcban és hisszük, reméljük, ismét ők kerülnek ki győztesként a betegség ellen vívott harcból. 
Mindkét fiatal sportoló, kemény kezeléseknek néz elébe, mindketten hosszú időre kórházba kerülnek most, hogy szakszerű segítséggel legyőzhessék a betegséget. 
Szurkoljunk azért, hogy ebben a fontos, az életért vívott küzdelemben győzni tudjanak a fiatalok. Szurkoljunk azért, hogy teljes gyógyulásuk után újra visszatérhessenek a ringbe és a jégpályára és ott is hozzák azokat a sikereket, amiket eddig megszokhattunk tőlük. Van erejük, van hitük és reméljük ez és az orvosok tudása elég lesz ahhoz, hogy hamarosan jó hírekről számolhassunk be velük kapcsolatban. 
Gyógyuljatok meg fiúk! 

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook