2022. december 2. - Melinda, Vivien

II. Téli Sportágválasztó – hó nélkül is remek volt

2015. január 19. Szerző: Esbé
Vasárnap került megrendezése a Városligeti Műjégpályán a II. Téli Sportágválasztó, ahol rengeteg téli sporttal ismerkedhettünk meg, sőt, ki is próbálhattuk őket, így kicsiknek és nagyoknak egyaránt remek szórakozás volt.

Az Országos Egészségfejlesztési Intézet és a Nagy Sportágválasztó közös szervezésének elsődleges célja az volt, hogy megismerkedhessünk a közkedvelt, és a sokak számára ismeretlen téli sportokkal. A különböző sportok kipróbálásánál minden esetben edzők és szakemberek álltak rendelkezésünkre, akik nemcsak bemutatták, de meg is tanították nekünk az alapokat, így bátran ismerkedhettünk a havas és jeges mozgásformákkal.

 A Műjégpályán egy 2000nm-es elkerített rész csak a mi rendelkezésünkre állt, ahol az egész napos korcsolyaoktatáson kívül jégvitorlázhattunk, curlingezhettünk, jégkorongozhattunk, bobozhattunk, de még a sokak számára ismeretlen bandyvel is megismerkedhettünk. Ha pedig ez már önmagában nem lett volna elég, a jégpályák mögötti betonos területen műanyag pályákon megtanulhattunk síelni, snowboardozni, sí futni vagy éppen biatlonozni, de találkozhattunk a kutyaszánhúzással is. A fűtött sátorban táplálkozási és életmód tanácsokat kaphattunk az Országos Egészségfejlesztési Intézet csapatától és kipróbálhattuk azt is, hogyan készülnek fel a kajak-kenusok a téli időszakban. Ha pedig a ügyesek voltunk, lecsaphattunk néhány neves sportolóra is egy aláírás erejéig.

Az extrémsportok kedvelőire is gondoltak, a Board Up pályán, egy kisebb technikai malőr ellenére  Slide Jam és Big Air Bag bemutatókat és versenyeket láthattunk.

Akkor sem unatkozhattunk, ha két sport kipróbálása között pihenni akartunk, hiszen a nap folyamán rengetek korcsolya bemutatót láthattunk, legyen szó jégtáncról, short trackről, gyors-  vagy szinkronkorcsolyáról. Megnézhettünk, hogyan is zajlik egy hoki meccs, méghozzá a mini U8-as jégkorong bajnokság keretei között, valamint részt vehettünk egy curling bemutatón is.

A színpadon is zajlott az élet, Kropkó Péter bemutatóján megtudhattunk, hogyan fussunk és biciklizzünk télen, megismerhettük a kutyaszán történetét,. Természetesen sport-celebek is kivették részüket a népszerűsítésből, jelen volt a női jégkorong válogatottat is – mert nekünk ilyen is van.

A II. Téli Sportágválasztó tökéletes családi programnak bizonyult, amit a hatalmas tömeg is igazolt. Akik pedig lemaradtak, ne csüggedjenek, jövőre is találkozunk, illetve folytatjuk a különleges téli sportokat bemutató sorozatunkat is. A héten például kiderül, hogy mi is az a bandy...

Fotó: Pusztay Dorián

Még több kép a Sport.Mindig Facebook oldalán!

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook