2018. június 23. - Zoltán

Itt a vége fuss el véle

2017. szeptember 11. Szerző: Rózsa Misi
Nincs meglepetés. De inkább úgy mondanám, hogy nincs újabb meglepetés. Magyarország a romániai kosárlabda EB nyolcaddöntőjében elköszönt és véget ért a csapat számára a menetelés. Nem lehet elégszer leírni, hogy már azért elismerés illeti a csapatot, hogy kiverekedték az EB-re való kijutást és azért, hogy nem álltak meg ennyinél, hanem azt is kiharcolták, hogy tovább tudjanak jutni a gyengének nem mondható csoportból.

 

És aztán jöttek a szerbek. Azok a szerbek, amelyek egyértelműen jelenleg Európa és a világ egyik legjobb csapata. Akik ellen a győzelem akkora meglepetés lett volna,mintha mondjuk a Balmazújváros csapata a labdarúgásban tétmérkőzés során le tudná győzni a Barcelonát. Persze előferdül néha, hogy Dávid tényleg legyőzi Góliátot, de évezredenként maximum egyszer sikerülhet ilyen csoda. Ez most elmaradt. 
A szerbek az első negyedben 24-16-al mentek át rajtunk. A második negyedben nagyon szép bravúrnak mondható a magyaroktól, hogy ha csak egy ponttal is, de azt a negyedet hozni tudtuk. 24-25-re. A harmadik negyedben megpecsételődött minden azzal, hogy a szerbek  21-12-re nyerték. Igaz óriási eredmény, hogy a negyedik negyedet megint nekünk sikerült hoznunk, ráadásul itt már 25-17-re. De nem változtat a két szép negyed azon, hogy a szerbek 86-78-ra hozni tudták a mérkőzést, így ők jutottak tovább. 
A magyar kosárlabda fejlődését mutatja, hogy már a szerbek sem tudnak teljesen sima mérkőzést játszani ellenünk. Oda kellett emberesen tenniük magukat ahhoz, hogy szoros mérkőzésen, győzni tudjanak. Ezzel a játékkal egy közepes csapat ellen, meg lett volna a magyar bravúr. A szerbek ellen ez még kevés, de ha így folytatódik a fejlődés, még lehet ebből valami. 
Meglepetésekben nem volt hiány ebben a nyolcaddöntőben. Ilyen volt az is, hogy az is, hogy az oroszok le tudták győzni a horvátokat 101-78-ra és ezzel ők mehettek tovább. Az is szép kis meglepetés volt, hogy Litvánia kikapott 77-64-re a görögöktől. Szintén ide kell sorolni a németek szoros 84-81-es győzelmét a franciák ellen. 
A többi mérkőzésen papírforma győzelmek jöttek. A spanyolok 73-65-re verték a törököket. Lettország 100-68-ra Montenegrót. 70-57-re az olaszok a finneket és Szlovénia 79-55-re Ukrajnát. 
Meg van a legjobb nyolc és meg van a legjobb nyolc párosítása is a negyeddöntőre. 
Németország-Spanyolország
Szlovénia-Lettország
Görögország-Oroszország
Olaszország-Szerbia
Lehet, hogy a végén meg lesz a Spanyol-Szerb döntő, amit nagyon sokan várnának? A párosítások alapján ez simán benne van a pakliban. 

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook