2018. június 25. - Vilmos

Khedira előtt a le a kalappal

2017. szeptember 9. Szerző: Rózsa Misi
A német labdarúgás, az egy „picit” más mint a magyar. Úgy klubszinten, mint a válogatott szintjén.

 

Talán ez okozhatja azt is, hogy amíg a német bajnoki meccsekre elég nehéz jegyet szerezni és még a kisebb csapatok is rendre teltház előtt játsszák a mérkőzéseiket, addig egy magyar bajnokira, hálóval kell fogni a szurkolókat, hogy egy kevés betévedjen a stadionokba. 
A német válogatott meccseire is jellemzően pillanatok alatt szét szokták kapkodni a jegyeket. Nem csoda, hiszen ugye, a német szurkolók az esetek döntő többségében a mérkőzés után joggal örülhetnek, de ha a csapatuk esetleg nem is nyer, olyan meccset láthatnak, ami után megnyalhatják mind a tíz ujjukat. 
Németországban méltán népszerű játék a foci. És Németországban éppen ezért, a meccsre a jegyek ára is igen szép összegre rúg jellemzően. Németország egy jóléti állam, de itt is nagyon sok ember kényszerül szegénységben élni, illetve nagyon sokan vannak olyanok, akik nem engedhetik meg maguknak azt a luxust, hogy drága jegyet vegyenek egy meccsre. Pedig aki egyszer is csak, de ki tud jutni egy németországi mérkőzésre, az ezzel felejthetetlen élménnyel tudja megajándékozni magát. 
Sami Khedira mélyről indulva jutott el a csúcsra. Gyerekkorában voltak a családnak nagyon nehéz időszakai. A kis Khedira a labdarúgás által törhetett ki és lett belőle egy nagyon jól kereső, sikeres és gazdag ember. De úgy látszik attól, hogy felkerült nagyon magasra, nem felejtette el, hogy élnek lent szegény emberek. Rendszeresen szokott jótékony célokra több labdarúgóhoz hasonló módon jelentős összegeket fordítani. 
Most például a Németország-Norvégia mérkőzésre felvásárolt a legjobb helyre szóló jegyekből 1200 darabot. És ezeket a jegyeket olyan hátrányos helyzetű gyerekek között osztotta szét, akik e segítség nélkül soha nem juthattak volna ki a mérkőzésre. Sami Khedira, örömöt adott ajándékba gyerekeknek és ezzel az újabb akciójával megint bizonyította, hogy nem csak középpályásnak kiváló, de embernek is. Le a kalappal előtte. 

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook