2023. február 7. - Rómeó, Tódor

Vérforraló aljasság

2018. október 17. Szerző: Szele Tamás
Sajnos nem tudom másnak nevezni azt, ami Makai Viktóriával, hétszeres magyar bajnokkal, a 2015-ös év ultrafutójával történt. Röviden és pontosan: edzés közben megtámadták, megverték és megpróbálták megerőszakolni is. Szerencsére férje időben ért a helyszínre és a legrosszabbat megakadályozta: de gyalázat, hogy ez előfordulhatott.

 

Az esetről ő maga számolt be, részben saját Facebook-oldalán, részben a Rádió 1 reggeli műsorában. Adjuk is át neki a szót:

„Mindig foglalkoztatott, hogy egy 50 kilós nőnek milyen esélyei vannak, ha megtámadják.
Részben megnyugtató válasz volt számomra a futás.
Mindeddig.
Vasárnap este az otthonunktól néhány száz méterre megtámadott egy férfi, és szexuális cselekedetre kényszerített. Mivel kiabálni és menekülni próbáltam, ezért megvert.
Jelenleg kórházban vagyok, a körülményekhez képest jól. Az arcom elég halloween-kompatibilis, a szemem körüli hematómán ma látok ki először.
Köszönöm a férjemnek, hogy elindult elém, Istennek, hogy megmutatta, merre menjen, hogy odaért egy erőszakos közösülés előtt, és megmentette az életemet.
Az első születésnapom szerint 38 éves vagyok,
egy autóbalesettől számított második születés nap szerint márciusban leszek 30,
a harmadik születésnapom tekintetében 2 napos.
A tanulság számomra nem a félelem, hanem a körültekintés, a szervezettség, hogy mindig tudja valaki, hogy hol vagyok, kockázat minimalizálás, a váratlan helyzetben való lehető legtudatosabb jelenlét...
A reménység, a bizalom és a hit úgy érzem, csorbát szenvedett bennem, miközben úgyanazen területeken csodát éltem át a helyzet végkimenetele tekintetében. Ezt kell most mélyen rendbe raknom magamban.
(A coaching gyakorlatot az önrendezés idére felfüggesztem, ezt a megfelelő posztban és személyeknek jelzem, ahogy azt is ha ha készen állok rá ismét.)
Köszönöm az orvosok és a rendőrség elkötelezett munkáját, a tettest elfogták.
Szeretettel gondolok rátok!”

A rádióbeszélgetésből annyival derült ki több, hogy a támadó szerencsére legalább egy ütést kapott Makai Viktória férjétől – és azért sikerült elfogni, mert személyi iratait a menekülés közben elhagyott hátizsákjában felejtette. A bűncselekményt a továbbiakban nem részletezném, de bizonyosnak tűnik, hogy ha meg nem jelenik Viktória férje, ebből lehetett volna gyilkosság is. Mármint, a nemi erőszak után. 

Nem tudom, miként fog dönteni a független magyar bíróság az ügyben, de üdvösnek találnám, ha a kiszabható maximumot kapná az emberségéből teljesen kivetkőzött, őrjöngő támadó. 

Makai Viktóriának pedig egész szerkesztőségünk mielőbbi és tökéletes felépülést kíván – testi és lelki sérüléseiből egyaránt.

 

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook