2019. január 16. - Gusztáv

Adrienn húsvéti ajándéka nekünk

2018. április 2. Szerző: Rózsa Misi
Amikor megtudtuk, hogy +81 kg-ban Juhász Adrienn ellenfele a romániai U22-es Európa Bajnokságon a döntőben a hazai versenyző Ene Alina Gabrie lesz, nem igen voltak vérmes reményeink. Utólag már nagyon szégyellhetjük is azért magunkat, hogy azt mondtuk magunknak, hogy az ezüst is szépen fénylik.

 

A magyar kislányt nem foglalkoztatták az esélyek. Nem érdekelte, hogy mennyivel több meccs van ellenfele háta mögött. Nem zavarta, hogy a hazai pálya, mindig a hazai versenyző felé szokott lejteni. Nem foglalkozott azzal, hogy a közönség nagyobbik része hangosan és egyértelműen ellen szurkol itt. Ő felkészült nagyon a versenyre és bízott abban, hogy zavartalan, jó felkészülése elég lesz a sikerhez. Nyerni akart, mert nyerni jött ide.

Nagyon fegyelmezetten és éretten kezdte meg a párharcukat. Tudta, hogy nagyon fontos, hogy a védekezése végig megingathatatlanul stabil legyen. És ebből kellett határozott és pontos támadásokat vezetnie. Helyenként később már az is belefért a mérkőzésébe, hogy kifejezetten látványosan, a közönséget magas színvonalon bokszolva szórakoztassa. Nem volt kérdés, hogy ha ezt végig tudja vinni és nem néz bele egy elsöprő erejű ütésbe, akkor meg fogja nyerni a párharcot. Nagyot küzdött és nem veszítette el egyszer sem a fejét, mondjuk ki nagy örömmel, hogy kibokszolta ellenfelét a ringből. És amikor a bíró a végén az ő kezét emelte a magasba, még azok is megtapsolták a produkcióját, akik előtte nem neki szurkoltak. Nagyon szép volt ez és Juhász Adrien minden kétséget kizárva, megérdemelten lett itt Európa Bajnok.

Végül a magyar csapat mérlege az U22-es Európa bajnokságról, 2 bronzérem volt, amit Viglási Alexandrának és Tar Flórának köszönhettük és a végére Juhász Adriennek hála, meg lett az áhított aranyérem is. A férfiak szereplése miatt szomorúak lehetünk ugyan, de a lányokra viszont nagyon büszkék és általuk a magyar csapat szereplése elfogadhatóvá is vált, sőt, talán még annál is jobbnak.

Szép volt csajok, nagyon gratulálunk nektek és köszönjük az érmeket.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook