2019. január 18. - Piroska

Agyvérzést kapott a Szőke Szikla

2018. február 5. Szerző: Rózsa Misi
Mészöly Kálmán, aki nem rég kapott a Nemzet Sportolója Gálán életműdíjat, otthonában rosszul lett. Vérnyomása 220 fölé ment, kommunikációra képtelen állapotba került.

 

Családja azonnal hívta a mentőt, akik nagyon gyorsan ki is érkeztek hozzá. A János kórház intenzív osztályára szállították be. Itt az állapota rosszabbodott, hiszen kiderült, hogy kétoldali tüdőgyulladása is van és súlyos keringési problémák léptek fel nála.

Állapotára való tekintettel, habozás nélkül átszállították őt a Városmajori Szívklinikára, ahol azonnal szív katéteres beavatkozást végeztek el rajta. Kiderült a vizsgálat során, hogy a koszorúerei nagyon rossz állapotban vannak, ha stabilizálni tudják az állapotát, akkor nagyon hamar igen komoly szívműtétet kell végrehajtani rajta. Most az intenzívosztályon fekszik és folyamatos megfigyelés alatt tartják. Úgy tudni a családtól, hogy a legendás egykori játékos, edző, szövetségi kapitány, ahhoz képest amekkora a baj, kifejezetten jó állapotban van már és keményen küzd a jobbulásért.

Mészöly Kálmán nem először küzd komoly betegséggel. Nem rég két esetben is igen komoly urológiai műtéten kellett átesnie és a súlyos keringési problémák is már jó ideje kínozzák őt.

1941 július 16-án született. 11 évesen kezdett el focizni. Már egészen kicsi gyerekként is a Vasasban kezdte és ő még azok közé tartozott, akik számára jelentett valamit a klubhűség, mert egész aktív labdarúgó pályafutása alatt a Vasas játékosa volt. 1959-ben játszotta első tétmeccsét a felnőtt csapatban, és 1972-ben az utolsót. 279 alkalommal vonult ki a pályára a Vasas színeiben és középhátvéd létére is 32 gólt tudott szerezni.

61 alkalommal húzhatta magára a magyar válogatott mezét és ebben is szerzett 6 gólt.

1972-től edzőnek állt. Ganz Mávag SE, Budafoki MTE, Békéscsaba ESSC, Vasas, Fenerbahce SK, Vasas, al-Ittihad, Vasas, AEL Limassol volt edzői pályafutása vonala. 1998-ban vonult nyugdíjba a kispadról. Az MLSZ-nek még évekig dolgozott, mint szakértő. 3 alkalommal is a magyar válogatott szövetségi kapitánya volt, 61 alkalommal vezette csatába nemzeti tizenegyünket. 2004-től a Spot tv szakkommentátoraként tevékenykedett.

1962-ben az év labdarúgójának választották. El tudta nyerni a Magyar Köztársaság Érdemrend tiszti keresztjét 2011-ben. Ugyanebben az évben szerezte meg a Pro Urbe Budapest elismerést is. 2016-ban hozzá került a Csík Ferenc díj is. 2018-ban ahogy már említettük az MLSZ Életmű díjjal jutalmazta. Legenda volt ő a pályán és a pálya mellett is.

Hatalmas küzdő volt mindig. És soha nem ismerte azt a szót, hogy: feladni. Ment előre a legreménytelenebb küzdelmeknél is és nagyon sokszor ennek a nagy szívének és küzdeni tudásának volt köszönhető, hogy vesztes csatákat is sikerült megnyernie. Nagyon bízunk abban, hogy a Szőke Szikla most az újabb betegséggel szemben is a rá jellemző keménységgel veszi fel a versenyt a kihívást, és ismét győzni fog, meggyógyul, és hamarosan kijöhet a kórházból is. Minden jót és gyors gyógyulást kívánunk neki tisztelettel és szeretettel.

---------------------

Írásunk megjelenése után jött a friss hír, hogy Mészöly Gézának szerencsére nem agyvérzése van.Fia tájékoztatta a közönséget, hogy nagyon komolyan ugyan agyvérzésre gyanakodtak, de mára már biztossá vált, hogy a kétoldali tüdőgyulladás gyengítette le a szervezetét annyira, hogy komoly szinten rosszul legyen,  és a keringésével vannak problémái. Koszorúár szűkületet is megállapították nála, ezekkel a bajokkal kezelik jelenleg. Állapota bár súlyos,de kielégítőnek mondható.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook