2019. január 19. - Márió, Sára

AIBA: transzperenciát és pénzügyi stabilitást ígér az ideiglenes elnök

2018. január 27.
Gafur Rakhimovot nevezték ki a Nemzetközi Boksz Szövetség (AIBA) ideiglenes elnökévé, hogy visszaállítsa a bizalmat a szövetség iránt és hogy tiszteletet mutasson az olimpiai eszmék iránt.


A dubaiban megtartott rendkívüli közgyűlésen a frissen kinevezett Gafur Rakhimov elmondta, hogy szükség van a nemzeti szövetségekkel és az Olimpiai Bizottsággal való szoros együttműködésre annak érdekében, hogy a bizalom helyreálljon az AIBA pénzügyeit és integritását illetően. Ez a gyakorlatban nagyobb átláthatóságot és fejlettebb központi irányítást jelent majd.
A szövetség korábbi vezetőjének novemberi lemondásához a rossz és átláthatatlan pénzügyi irányítás vezetett. Az rendkívüli kongresszuson megválasztott ideiglenes elnök a szövetség eddigi történetének leghosszabb ideig pozícióban lévő elnökhelyettese volt. A pozíciót Franco Falcinellitől vette át, akivel a továbbiakban is együtt kíván dolgozni a reformokon és az átalakításokon. Rakhimov rendkívül jó szakembernek tartja Falcinellit, aki pillanatnyilag az elnökhelyettesi pozíciót vette át és az AIBA új alapokra helyezésének tervéért lesz felelős 2018-tól. Falcinelli, aki stabilizálta a szövetség helyzetét az elmúlt hónapokban, kiváló sport-nagykövetnek tartja Rakhimovot és bízik tehetségében, hogy vissza tudja állítani az AIBA iránti bizalmat.
Rakhimov elmondta, hogy a pénzügyi stabilizáció elkezdődött, amelynek első riportjai hamarosan napvilágot fognak látni. 
A 250 fős delegáció előtt az ideiglenes elnök elmondta, hogy most az a legfontosabb, hogy egységben működjenek, hiszen felelősséggel tartoznak a világ összes boksz-rajongojának, hogy a sportág ismét elnyerje méltó rangját. 
Az egynapos találkozón 109 szövetség képviseltette magát, Magyarországról Erdei Zsolt MÖSz elnök jelent meg az eseményen.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook