2019. február 19. - Zsuzsanna

Akcióban a válogatott

2018. március 21. Szerző: Rózsa Misi
Már megint szünet lesz az NB I küzdelmeiben. Most éppen azért, mert egymás után rövid időn belül a magyar válogatott két alkalommal is barátságos mérkőzést fog lejátszani. Most először fognak a srácok úgy pályára lépni, hogy az új külföldi szövetségi kapitány irányítja majd a játékukat. Vele készültek, az ő elképzelése szerint állnak fel, az ő stratégiáját fogják megpróbálni megvalósítani.

 

Nem mondhatjuk, hogy világverő alakulatok lesznek az ellenfeleink.

Az a Kazahsztán lesz az első ellenfelünk, aki az utolsó 12 meccsén képtelen volt győzelmet elérni és mindössze 3 döntetlennel szerénykedhet. Legutolsó győzelmét tavaly júniusban aratta, Kínát sikerült 1-0-ra legyőznie. Rendszeresen kap több gólt egy mérkőzésen és nem igazán szokott betalálni 1-nél többször ellenfeleinek a statisztikái alapján. A kazah válogatott a FIFA ranglistájának 126. helyén található. A borzalmas 2017-es évet produkáló magyar válogatott az 50. helyen áll. Hazai pályán minimális cél kell, legyen a győzelem elérése a nagyon gyenge ellenfél ellen. Ezt a mérkőzést március 23.-án fogják lejátszani.

A következő ellenfelünk azután Skócia lesz, szintén hazai pályán bizonyíthatunk ellenük. Skócia mérlege érthetően lényegesen jobb, mint a kazahoké, bár nem lehet azt mondani, hogy sikereiket igazi erős csapatok ellen érték volna el. Miközben az is igaz, hogy a magyar válogatott még a legjobb indulat mellett sem sorolható az erősnek mondható csapatok közé. A skótok megelőznek minket a FIFA ranglistájában, hiszen ők a 43. helyet foglalják el jelenleg. Közel azonos képességgel bírnak, mint mi magyarok. A VB selejtezők során, csoportjukban pont úgy a harmadik helyen végeztek, mint mi magyarok, csak amíg mi 13 pontot gyűjtöttünk ehhez, addig nekik 18-at sikerült. Ez a mérkőzés már sokkal valósabb képet adhat arról, hogy hol is tart jelenleg a hazai labdarúgásunk. Skócia ellen március 27.-én fogunk pályára lépni.

Miközben az új szövetségi kapitány, már a mérkőzés előtt előre igyekszik menekülni, amikor azt mondja, nem az eredmény a legfontosabb, hanem az a játék, amit mutatni tud majd a csapat. Természetesen nem lehet elvitatni tőle, hogy valóban az lehet a célja, hogy éles helyzetben minél több játékost ki tudjon próbálni és vélhetőleg akár egy mérkőzésen belül is többféle felállást fog tesztelni a felkészülési mérkőzések során. Meg akarja nézni, hogy amit edzéseken tanított a csapatnak, az azt mennyire tudja éles mérkőzés során használni, megfelelőn alkalmazni.

Természetesen a szurkoló az más, mint a szakmai stáb. A szurkoló nem csak a mutatott játékra lesz itt kíváncsi, hanem eredményességet is vár el a csapattól. Ez a csapat annyira elveszítette a szurkolók szeretetét, bizalmát és szeretetét az andorrai és a luxemburgi beégés során, hogy ha vissza akarnak abból valamit szerezni, akkor bizony kettős győzelmi kényszerrel kell a pályára lépniük. Dárdai Pál egykor fel tudta rázni őket és csapatot csinált belőlük. Erős kérdés, hogy a játékosokat, a magyar viszonyokat nem annyira ismerő külföldi mesternek ez mennyire fog sikerülni. Meglátjuk és érdeklődve várjuk. Természetesen szívünkkel és lelkünkkel fogunk szurkolni a magyar csapat feltámadása és győzelmei érdekében mindkét meccs során. Nagyon bízunk abban, hogy nem okoznak újabb nagy csalódást itt. Hajrá magyarok! Ria-ria-Hungária!

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook