2019. szeptember 19. - Vilhelmina

Akik több mint hat vagonnyi búzát emelnek meg

2017. május 5. Szerző: Rózsa Misi
A MAFC április 8-án rendezte meg az 50. Súlyemelő MEFOB-ot. A 2017-es év különösen fontos a súlyemelők számára is, hiszen a MAFC 120 éves lesz, a szakosztály 65., a MEFS pedig 110. évfordulóját ünnepli.

 

A MAFC Súlyemelő Egyetemi és Főiskolai országos bajnokság az évek során egy igazán elismert eseménnyé nőtte ki magát, ezt bizonyítja, hogy megtisztelte jelenlétével Király Nóra, Újbuda alpolgármester asszonya, Takács Mária MSSz főtitkára és Kovács György, MEFS főtitkár-helyettese. A verseny fővédnökségét Dr. Józsa János, a BME rektora, Dr. Kiss Ádám, a MEFS elnöke és Barta-Eke Gyula, a BME kancellárja vállalta. 

Idén 16 egyetem, 18 egyesület 44 sportolója képviseltette magát a BME Központi Épület nagy múltú I. számú Tornateremében. 50 évvel ezelőtt még nem létezett női súlyemelés, most viszont az indulók 41%-a hölgy volt, ami bizonyítja, hogy a gyengébbik nem is felfedezte magának a sportágat. A legtöbb versenyzőt a BME, az ELTE, a PTE és a SZTE indította, míg az egyesületi rangsorban a MAFC az első és a Pécs a második.

A versenyt DLA Balogh Balázs és Dévay Katalin nyitotta meg, majd Bretz Gyula mondott köszöntő beszédet. A megnyitó után a hölgyek kezdték izgalmas küzdelmüket a helyezésekért, majd a délután folyamán a férfiak mérkőztek meg egymással.

Az ifjú súlyemelők nemenként 8-8 súlycsoportban indultak és több mint hat vagonnyi búzának megfelelő súlyt emeltek a magasba. A férfi csapatversenyben dobogón a BME, az ELTE és a ME, a hölgyeknél a PTE, DE és BME végeztek. 

A MAFC Súlyemelő Szakosztálya nagy rutinnal, nemzetközi színvonalon rendezte meg ismét a bajnokságot. A rendezvény létrejöttéhez nagymértékben hozzájárult a MEFS és az MSSz, akik a rendezés kiadásainak jelentős részét állták, valamint Pozsgai Róbert, aki a súlycsoportok győzteseinek vázáit, a legjobbaknak külön készült porcelán emlékérmet készítette. A BME Kancelláriája ajándékcsomaggal jutalmazta a helyezetteket, valamint támogatást nyújtott még az Ózdi SFC (testvérszakosztály). 

A versenyen indulók ismét bebizonyították, hogy az ész és az erő jól megfér egymással.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook