2019. május 26. - Evelin, Fülöp

Akit elnyelt a föld

2018. szeptember 22. Szerző: Szele Tamás
Szokás kívánni, főleg, mikor az ellenfél csapata nyerésre áll, hogy a gólszerzőjüket nyelje el a föld, csak az ritka, hogy ez a bensőséges jókívánság teljesüljön is. Most azonban megesett: szerencsére nem lett komolyabb baja Benajmin Kollolinak, csak épp esett egy jókorát, amiből az a tanulság, hogy mielőtt ugrálunk, nézzük meg, hova fogunk kerülni.

 

A tanulságos eset az FC Zürich – AEL Larnaca mérkőzésen történt, mégpedig egy tizenegyes után, Hogy magát a mérkőzést is vázoljuk röviden: a meccset egy 61. percben rúgott tizenegyes döntötte el. A gól előtti szituációban a svájci Marchesano húzott el a jobb oldalon, majd a becsúszva menteni igyekvő macedón Daniel Mojszov karjához ért a labda, egyértelmű büntető.

 

A végrehajtó Benjamin Kololli volt, aki szépen be is vágta a 11-est, majd futott ki a vendégszurkolókhoz ünnepelni. 

Vagyis futott volna. A koszovói származású középpályás gólörömében lendületet vet, nekifutott, átugrotta az első palánkot, a kapu mögött már ott ünnepeltek a hívei, hozzájuk igyekezett, átugrotta a másodikat is – és eltűnt, mint szamár a ködben. Mint kiderült, valóban elnyelte a föld. Vagyis az árok...

https://www.youtube.com/watch?v=jonH9tKaGXM

Arról van szó, hogy a régebbi stadionokban néha körülvették a játékteret egy több méter mély, betonozott árokkal, hogy a közönség a legnagyobb extázis esetén se tudjon berohanni a pályára. Ezt aztán vagy tíz éve abbahagyták, mert végső soron nagyon balesetveszélyesnek találták – de ebben a stadionban még megmaradt a vársánc, és vízzel sem töltötték fel, pedig az már a középkori ostromoknál is igen hatásos volt.

Kolollinak szerencsére nem esett nagy baja, talpra eshetett, és hát kisportolt, egészséges, fiatal ember ő, egy-két percen belül játékostársai kihúzták a gödörből, amibe saját maga ugrott – de azért ilyen gólörömöt se sokat láttunk még focipályán.

Úgy lehetett, hogy az AEL Larnaca szurkolói között ülhetett egy varázsló, és mikor meglátta, hogy bemegy a tizenegyes, maga elé morogta: „Nyelne el a föld...”

És lőn.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook