2018. december 15. - Valér

Alakul a vége a női hokiban

2018. február 18. Szerző: Rózsa Misi
Lassan, de halad előre a vége felé a hölgyek jégkorong tornája is a Téli Olimpián.

 

Nézzük előbb mi történt hátul az 5-8. helyért folyó küzdelmek során.

Svédországnak ezúttal Japán jutott ellenfélnek. Az első harmad nagy küzdelmet hozott, de gól nem esett. A második harmadban Japán szerzett előnyt, de a svédek itt még egyenlíteni tudtak. A harmadik harmad nem hozott találatot egyik csapat számára sem, így jöhetett a hosszabbítás. És itt elég nagy meglepetésre, Japán mellé állt a szerencse és gólt szerezve megnyerték a mérkőzést, így ők kapnak lehetőséget arra, hogy megküzdjenek az 5. hely megszerzéséért, a svédek a 7. helyért küzdhetnek majd egy utolsót.

A másik mérkőzésen Svájc csaphatott össze az egyesült koreai csapat ellen, akik legnagyobb eredményük eddig az volt, hogy minden meccsüket elveszítették, de azért egyetlen gólt sikerült szerezniük. Az volt várható, hogy Svájc ezen a nagyon gyenge csapaton könnyedén lép majd tovább. Tovább lépett, de egyáltalán nem nagy fölény mellett.

Az első harmadban ugyan már a svájciak vezettek, a második harmadban is egy újabb góllal növelni tudták előnyüket, de a harmadik harmadban nem esett gól, így „csak” 2-0-al léptek tovább Koreán.

Így már eldőlt, hogy az 5. helyért Japán-Svájc párharc lesz, míg a 7. helyért Svédország fog játszani Korea ellen.

De hogyan került Svédország és Svájc az alsó részbe? Hát úgy, hogy a playoffban az Orosz csapat ellenfele Svájc volt. Az első harmadban még szoros küzdelem volt a két csapat között, akkor is ha az oroszok már itt egy gólos előnyhöz jutottak. A második harmad változatos nagy csatát hozott. Svájc előbb egyenlíteni tudott, majd a vezetést is átvette. De az oroszok ekkor nagyobb sebességre kapcsoltak és egyenlítettek, majd újra a maguk javára fordították a találkozót. A harmadik harmadban kis túlzással már csak az oroszok voltak a jégen és három gólt szerezve, fölényes győzelemmel jutottak be az elődöntőbe 6-2-es végeredményük után.

Az Orosz csapat ellenfele az elődöntőben Kanada lesz.

A másik mérkőzésen Finnország szállt harcba Svédország ellen. Nem igazán hozott szoros meccset az északi összecsapás. A finnek már az első harmadban 3 gólos előny birtokába jutottak. A második harmadban ugyan 2-2-es döntetlen lett közöttük az eredmény, de az utolsó harmadban a finnek újabb két találatukkal, a 7-2-es végeredménnyel kiütéses győzelemnek örülhettek.

Nekik az elődöntőben az ellenfelük az USA csapata lesz. Az elődöntők mérkőzéseit hétfőn fogják lejátszani és leginkább az USA-Kanada döntőnek van realitása a végén.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook