2019. január 16. - Gusztáv

Alpesi csapatok

2018. február 24. Szerző: Rózsa Misi
Az alpesi sízők utolsó számát is megrendezték az idei Téli Olimpián. Ez az alpesi sí csapatversenye volt. Beszámoltunk már arról, hogy a magyar csapatnak, nem sikerült bekerülnie sajnos a legjobb nyolc közé, ettől a lehetőségtől Svájc ütötte el őket azzal,hogy 4-0-ra legyőzte a mieinket. Az volt az utolsó verseny, amikor magyarokért lehetett még izgulni.

 

Amíg a mieink kiesése nem volt hatalmas meglepetés, addig az bizony annak mondható, hogy a svéd csapat kikapott a negyeddöntőben az esélytelenebbnek gondolt osztrákoktól, így nekik is a vártnál sokkal előbb kellett búcsúzniuk a küzdelmektől. Igaz az osztrákok később az elődöntőben még a norvégokat is le tudták győzni. Az elődöntő másik mérkőzését a franciák vívták meg a mieinket kiverő svájciak ellen és a svájciak itt is győzni tudtak, így kerültek be a döntőbe.

A bronzmérkőzésen a norvégoknak, tehát Franciaország lett az ellenfele, akit le is tudtak győzni, így a bronzérem hozzájuk került.

A döntőben már nagyon feszültek voltak a versenyzők, szoros volt egy darabig a verseny, de mindkét fél sokat hibázott, a svájciak viszonylag kevesebbet, így a végső győzelem az övék lett, az osztrákoknak be kellett érniük az ezüsttel, ami persze esetükben nagyon nagy sikernek mondható. Mi meg azzal vigasztalódhatunk kicsit, hogy a magyarokat az tudta kiejteni, aki végül megnyerte az olimpiát.

A végső sorrend tehát:

Svájc
Ausztria
Norvégia
Franciaország

A magyar csapat, a 9. helyen zárta az olimpiát, ebben a versenyben.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook