2019. január 16. - Gusztáv

Ami sok, az sok

2018. január 4. Szerző: Szele Tamás
Kérem, ami sok az sok, van, amit épelméjű és jóérzésű ember nem cselekszik, akkor sem, ha kivételesen felindult állapotban van, teszem azt, egy focimeccs közepén, a lelátón, és a West Ham-West Bromwich Albion meccs eldőlni látszik a West Ham javára. Főleg akkor nem, ha az ember a győztes csapat szurkolója.

 

Vagy ha mégis minősíthetetlenül viselkedik, ne csodálkozzon.

Történt pedig ugyanis, hogy különös jelenet zajlott le kedden Londonban a West Ham-West Bromwich Albion meccsen. Miután a vendégek lecserélték középpályásukat, Jake Livermore-t, az felmászott a lelátóra, és nekiment az egyik hazai nézőnek. Csak azért nem lett nagyobb balhé, mert többen közéjük álltak. Mielőtt elkezdenénk Livermore-t hibáztatni – elvégre egy sportoló legyen ura az indulatainak – tekintsük a tényt, miszerint az a bizonyos szurkoló Jake 2014-ben elhunyt kisfiáról beszélt mocskos szavakkal.

Hát, ez esetben szerencséje volt, ugyanis Livermore képességeit ismerve ha közel engedik, úgy rúgja fel a Holdba, hogy azóta az illető külön bejegyzett kisbolygó lenne az aszteroida-övezeten kívül, orbitális pályán, esetleg krátert neveznek el róla a Nyugalom Tengerében.

Szerencsére fizikai atrocitás nem történt (magánvéleményem szerint: sajnos), a rendezők közbeléptek és az öltözőbe kísérték Livermore-t. A West Bromwich Albion szerdán kiadott közleményében hangsúlyozta:

„Minden normális gondolkodású futballszerető egyetért abban, hogy érthető volt a játékos reakciója, amely egyébként nem torkollott tettlegességbe.”

Szerencse, hogy baj nem lett, de bizony mondom, nincs az a sport- vagy köztörvényes bíróság, aki Livermore-t fel nem mentette volna, ha odavág. Van, amit épeszű, ép lelkű ember nem tesz, és ez bizony olyasmi volt. Az nem teljesen világos, minek jár az ilyen „szurkoló” egyáltalán meccsre?

Ha provokálni akar vagy nagyon hiányzik neki egy verés, akármelyik sarki kocsmában megkaphatja, még Londonban is.

Azért ebben az egy esetben jogos lett volna a testi fenyítés...

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook