2022. január 21. - Ágnes

Amikor a jelenlét is siker

2018. január 31. Szerző: Rózsa Misi
Hogy Nagyváry Andrea az amatőr lovasaink közül az ügetőn a legnagyobb rutinnal bíró amatőr versenyző, azt nehéz lenne megkérdőjelezni esetében. Ráadásul ő azon hajtók közé tartozik egyértelműen, akik jelentős tudással bírnak, de képesek a szívükkel és a lelkükkel is hajtani.

 

Úgy éri el a kiemelkedő sikereit, hogy közben soha nem kínozza a lovat, nem akar egyik lovából se erőszakkal jobb eredményt kisajtolni, soha nem veszélyeztetné verseny közben a rábízott ló biztonságát, mert imádattal és tisztelettel áll a versenytársához, a lóhoz, magához.

A világ egyik legnívósabb ügetőpályája a Vincennes pályája. Itt igen magas színvonalú versenyek kerülnek rendszeresen megrendezésre. Az amatőrfutamokban is meghívásos rendszerben lehet bekerülni és mivel a versenynek mindig komoly tétje van, csak a legjobbak kaphatják meg azt a megtiszteltetést, hogy meghívják ide hajtani őket. Nagyváry Andrea eredményeivel és képességeinek köszönhetően, megkapta azt az elismerést, hogy bekerülhetett az amatőr futam 16 meghívottja közé, ami nagy megtiszteltetés és öröm a hazai lóversenysportnak.

Bár nem volt rossz lova, nem mondhatjuk, hogy könnyű feladat elé állították itt. Hiszen a 8 éves herélt Danne Edel, jó eredményeket tudhat maga mögött ugyan, de ezeket mind otthon Svédországban tudta elérni, megszokott pályán, az új pálya, az új környezet, nem kis kihívás volt számára. Ráadásul most 2100 méteren kellett versenyeznie, és a beállítása sem volt ideálisnak mondható, hiszen második sorból kellett megkezdenie a versenyét. Idomárja a kiváló B. Goop aki a lóval eddig 133.447 eurót keresett össze. Ezzel ebben a mezőnyben 12. legtöbbet kereső lónak számított.

Nagyváry Andrea ismét mindent megtett a siker érdekében. De a lova, talán a kedvezőtlen indulási pozíciójának és az ismeretlen pályának köszönhetően, igen lustán mozgott a verseny során, és bár volt pár biztatóbb momentuma, ami egyértelműen Andreát dicséri, de a végén be kellett érnie a 10. hely megszerzésével a 16 lovas mezőnyben.

A nagy bravúr tehát ezúttal nem jött össze kiváló hajtónőnk számára, de szégyenkezésre nincs oka, hiszen ahogy mondtuk már az elején, ide meghívást nyerni, már önmagában felér egy komoly elismeréssel és jelentős sikernek mondható. Gratulálunk ehhez Andreának.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook