2018. június 21. - Alajos, Leila

Amikor még hinni kell a csodában

2017. augusztus 31. Szerző: Rózsa Misi
Ezen a héten nem lesz NB1-es forduló. Nem lesz, hiszen a magyar válogatott kétszer is pályára fog lépni a Világbajnokság selejtezőjében. Csütörtökön Lettország, majd vasárnap Portugália érkezik hozzánk.

 

Jelenleg a csoportunkat Svájc vezeti minden mérkőzését megnyerve 18 ponttal. Második helyen áll Portugália 15 ponttal, ők csak Svájctól kaptak ki. Magyarország még a harmadik helyen található mindössze 7 ponttal. Negyedik 5 ponttal meglepetésre Feröer-szigetek csapata. Ötödik Andorra 4 ponttal és utolsó Lettország 3 ponttal.

Teljesen világos, hogy még a második hely megszerzéséhez is a mieink számára hatalmas csodára és bravúrok sorozatára lenne szükség a hátralévő 4 mérkőzés során. Ha mind a négyet nyerni tudjuk, akkor az 12 pontot jelent. Tehát a végére, ha mostantól nem hibázunk akár 19 pontunk is lehet. Ha Svájc és Portugália az összes további meccsét elveszítené, akkor ugye mi végeznénk a csoport élén és meg van a sima továbbjutás. Ha Svájc akár csak egyet is nyer, vagy mi egyet is bukunk, akkor már ez papíron sem lenne lehetséges. Ha mi minden meccsünket nyerjük, de portugálok csak egyet tudnak ezután megnyerni, akkor a második hely lehet a miénk. Érdekes játékra ad lehetőséget a papíron számolgatás, amivel csak az a baj, hogy a meccseket nem papíron, hanem a pályán játsszák le és teljesen kizárt reálisan, hogy az első két hely egyikét meg tudjuk majd szerezni, így Magyarország tulajdonképpen már kiesett, itt most már igazából maximum a tisztes helytállás lehet a fiúk célja. Legalább az a semmire sem jó, harmadik hely maradjon már meg.

Lettország csapata egyértelműen a verhető kategóriába tartozik. Bár az andorrai mérkőzés után mi magyarok azt hiszem egyértelműen verhetőségről, óvatosságból jobb, ha nem beszélünk.

Amikor mi a lettek ellen lépünk majd pályára, akkor Portugália otthon fogadja Feröer-szigetek csapatát és nem nehéz megtippelni, hogy meg is fogják verni őket.

Svájc ugyanekkor szintén otthon Andorrát fogadja és nyilván kiadósan ki is fogja tömni őket.

Tehát ha mi nyerünk Lettország ellen, akkor már 5 pont előnyünk lehet a minket követő előtt.

Vasárnap a portugálok érkeznek és ez a meccs már nagyon más kategória. Persze beszélhetünk az EB csoportkörében lejátszott zseniális mérkőzésről a portugálok ellen, ahol egyenlő partnereik tudtunk lenni, sőt végig nekik kellett az eredmény után szaladniuk igazából, de ugye tudjuk, hogy egyszer volt Budán kutyavásár, így ha én tudnám zongorázni a két csapat között akármilyen szempontból a különbséget Kocsis Zoltán lehetnék. Nyilván ennek a mérkőzésnek nem mi vagyunk az esélyesei és már egy döntetlen elérése is nagy siker lehetne C. Ronaldo csapata ellen.

Vasárnap Svájc Lettországba fog látogatni és az idegen pálya ellenére ott is egyértelműen a svájciak az esélyesebbek.

Feröer-szigetek otthon fogja várni Andorrát és elég valószínű, hogy nyerni tud ellenük, bár számunkra a legjobb az lenne, ha ikszelnének.

Természetesen csütörtökön és vasárnap tegyük félre minden realitás érzékünket, és közösen együtt szurkoljunk nagyon a magyar válogatott sikeréért. Aztán meglátjuk mi jön ki belőle.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook