2019. február 20. - Aladár, Álmos

Anglia tarolt, Lengyelország betlizett

2018. június 25. Szerző: Rózsa Misi
Egyre élesebbek a küzdelmek a labdarúgó világbajnokságon. Itt már több csapat az életéért kényszerül küzdeni. Vannak nagy nyertesek és igazi nagy vesztesek is szépen.

 

Az angol válogatott a nap első mérkőzésén a nagyon halovány Panama ellen lépett ezúttal pályára. Már az első félidő első pillanatától Anglia játszott érdemi fölényben, ahogy az várható volt részéről. Az első gólját a 8. percben már megszerezte. A 22. percben jött a második találata, a 36.-ban a harmadik, aztán a 40.-ben a negyedik, majd az első félidő hosszabbításában egy büntetőből meg lett az ötödik is. Ez már egyértelmű kiütés volt. A második félidőre is maradt a hatalmas angol fölény, de itt már tartalékoltabb formában játszottak. Ennek ellenére a 62. percben megint Anglia talált be, amivel Kane mesterhármast ért el a találkozó során. A gólhegyet végül egy szépítő- lehet itt szépítésről beszélni? – panamai találat zárt, amivel Anglia 6-1-re győzött itt és az utolsó fordulóban már azért fog Belgium ellen játszani, hogy ki legyen a csoportelső.

Őszintén szólva nem okozott feledhetetlen élményt végig nézni a Japán-Szenegál mérkőzést. Két igen gyenge csapat küzdött egy felejthető mérkőzés során, ordító hibákkal egymás ellen. A mérkőzésen a sebességet Japán adta, a technikát Szenegál. Már amilyen sebességről és technikáról lehet itt a szereplők ismeretében beszélni. Az első gólt a 11. percben Szenegál szerezte meg, de a 34. percben Japán egyenlíteni tudott.

A második félidő tükörképe volt az elsőnek minden értelemben. A játék színvonala nem változott, és itt is előbb Szenegál jutott újra előnyhöz a 71. percben, de aztán a 78.-ban Japán egyenlíteni tudott ismét. A 2-2- abszolút igazságos jó eredménynek mondható itt.

A nap utolsó meccsétől vártuk a legtöbbet. Ez Lengyelország és Kolumbia találkozója volt. Na, akik azt vártuk, hogy ebből megy, igazán jó mérkőzés alakulhat ki, azoknak nagyon-nagyot kellett csalódniuk. Tegyük azonnal hozzá, hogy és ez nem Kolumbián múlott, mert ők nagyon szerettek volna jót játszani, de a lengyelek, csak a mezüket küldték ki a pályára, így bármilyen szépen is játszott Kolumbia és eredményesen is, ebből egy elég unalmas, rossz minőségű mérkőzés lett. Kolumbia a 40. percben jutott előnyhöz. Aztán a 70. percben tovább tudta növelni a megszerzett előnyét, majd 5 perccel később a reményt is végleg elvette a lengyelektől, az újabb találatával. A lengyeleknek, ha nagyon jó indulattal akarok beszélni róluk, volt a 90 perc alatt két értékelhető megmozdulásuk és ennyi. Nyilván Kolumbia számára a lényeg, hogy az első mérkőzés csalódása után, itt már be tudták gyűjteni a három pontot, ami nagy lépés számukra előre a továbblépés irányába. A lengyelek viszont ezzel a második vereséggel kiestek a Vb-ről, az utolsó meccsüknek már nem lesz semmilyen tétje.

A csoportkörök utolsó hete is izgalmasan indul majd. Az első mérkőzésen Szaúd-Arábia fog pályára lépni Egyiptom ellen. Igaz ennek a mérkőzésnek már nincs érdemi tétje, hiszen mindkét csapat kiesett, de pont ezért, akár egy nagyon jó mérkőzés is kialakulhat az összecsapásukból.

Aztán jön Uruguay, Oroszország ellen és egymás ellen dönthetik el, hogy ki végezzen az A csoport élén.

Majd este egyszerre fog pályára lépni Spanyolország, Marokkó ellen, míg Portugália Iránnal szemben. Marokkó az egyetlen, akinek itt már nincs tét. Jó kis csaták várhatóak, és mi állunk elibük.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook