2018. december 15. - Valér

Angol FA kupa

2018. február 2. Szerző: Rózsa Misi
Angliában a FA Kupa méltósága és értéke abszolút azonos ma is a bajnokságéval. Aki FA kupát tud nyerni, az pont olyan nagyon büszke lehet erre a sikerére, mintha a bajnokságot nyerte volna meg.

 

32 csapat küzdött, illetve küzd még azért most a sorozatban, hogy bekerülhessenek a legjobb 16 közé. És már itt vannak rendesen érdekességek. A Premier League 20 csapata közül 6 még a legjobb 32-ig sem tudta elverekedni magát.

A legjobb 16 közé már biztosan bekerült az élvonalból 7 csapat. Rajtuk kívül még két csapat játszott az első osztályúak közül döntetlent ellenfelével, így megismételt mérkőzés következik és így még 3 élvonalbeli csapat léphet be a legjobb 16 közé itt.

Akik már bent vannak: Manchester City, Brighton, Manchester United, Leicester, Chelsea, West Brom, Southampton.

A Tottenham, Huddersfield, Swansea érhet még be közéjük.

Talán a legnagyobb meglepetésnek eddig az mondható, hogy a bajnokságban tök utolsó helyén álló West Brom, ki tudta verni a bajnokság 3. helyén álló Liverpool csapatát a FA kupából.

Vannak már kialakult párosítások a folytatásra:

Brighton-Coventry

Leicester-Scheffield Utd

Chelsea-Hull City

West Brom-Southampton

Vannak akik még ellenfelekre várnak:

A Scheffield Wed ellenfele a Nottscounty-Swansea győztese lesz. Ezek az első mérkőzésen 1-1-es döntetlent játszottak egymással.

A Manchester United ellenfele a Huddersfield-Birmingham összecsapás győztese lesz, akik szintén 1-1-es döntetlent játszottak az első meccsükön.

És még egy párosítás van, ahol még egyik szereplő sincs meg. Itt a Milwall-Rochdale párosítás győztese lesz az egyik, a másik pedig a Newport-Tottenham párharc végső győztese lesz majd.

A hiányzó meccseket, vagyis a megismételt összecsapásokat február 6.-án és 7.-én fogják lejátszani, azután áll össze a nyolcad döntő összes párosítása.

Hogy nem maradt játékban az Arsenal, Liverpool, az itt talán a legnagyobb meglepetés. És mivel több helyen is Premier League csapatok kerültek össze a nyolcad döntőben, / 1 esetben ez már biztos, még egy helyen ez lehetséges lesz/ így a következő fordulóban is lesz élvonalbeli búcsúzó egészen biztosan.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook