2019. február 19. - Zsuzsanna

Arany, holtversenyben

2018. július 10. Szerző: Szele Tamás
Sűrű volt a tegnapi nap, csodás magyar sportsikerek születtek ebben a változékony, nyomott, párás időben – öröm róluk beszámolni. Mint például Huller Dániel aranyérméről, amit nem hétköznapi körülmények között szerzett 400 gáton, a győri U18-as atlétikai Európa-bajnokságon. Magyar ifi Európa-bajnokot avattunk, aki ráadásul még saját országos csúcsát is megjavította!

 

De a döntő emlékezetes lesz sokáig a magyar atlétika barátai között. Huller még a célvonalon sem vezetett, holtversenyben, ezredmásodpercre azonos idővel lett Európa-bajnok a francia Martin Fraysse-szal. Fraysse elég erősen kezdett, száz méter után már látványosan ő vezetett, még az utolsó gáton is előnyben volt, de ekkor jött a mezőnyben legrosszabbul rajtoló, de a második kétszázat jobban beosztó magyar futó és lépésről lépésre közeledett a franciához, majd bedobta magát a célba. Elsőre is nehéz volt eldönteni, hogy melyikük ért be hamarabb, azonban Huller úgy érezte, ő nyert, el is kezdett ünnepelni.

Tegyük hozzá: joggal. A célfotók elemzése ugyanis ritka esetre derített fényt: kiderült, hogy a két versenyző ezredmásodpercre ugyanannyit futott (az atlétikában egyébként századmásodpercre mérnek). Mindkettejüknek 50,630-at mértek, ez egyben Európa-bajnoki csúcs is. Huller pedig saját országos csúcsát javította tovább. Sőt, elég jól sikerült a formaidőzítése, három héttel ezelőtt futott korosztályos magyar rekordját (51,85) több mint egy másodperccel tudta megjavítani.

De más eredményeink is születtek ezen a sporteseményem, amikre büszkék lehetünk: a magyarok ezt megelőzően három ezüstérmet szereztek a kontinensviadalon. Pénteken Takács Boglárka és Illovszky Dominik 100 méteres síkfutásban, míg szombaton Apáti Bence 1500 méteren lett második.

Hajrá, fiúk-lányok – és köszönjük, Dániel!

Szépen csillog ez a magyar arany is, a finis pedig valódi ritkaságnak mondható.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook