2018. július 19. - Elília

Aranyhullám

2017. szeptember 5. Szerző: Szele Tamás
Amint a mellékelt ábra mutatja, sportolóink előtt nincs lehetetlen. Köztudomású, hogy Magyarországnak viszonylag kevés, mondhatni elenyésző mennyiségű tengere van, itt állunk tetőtől talpig tengertelenül, és mégis, mégis: a fiaink igazi tengeri sportban hoztak aranyat Koppenhágából: a Surf SUP, vagyis a szörfdeszkán állva evezés 18 kilométeres síkvízi számában lettek elsők illetve negyedikek.

 

Nem csalás, nem ámítás: a Magyar Hullámlovas és Kitesurf Sportági Szakszövetség eddigi legjobb eredményét érték el a Hasulyo fivérek a Koppenhágában megrendezett világbajnokságon: a Surf SUP, vagyis a szörfdeszkán állva evezés 18 kilométeres síkvízi számában Bruno aranyérmet nyert, míg bátyja, Daniel a negyedik helyen végzett.

A Nemzeti Versenysport Szövetség hétfői tájékoztatása szerint a SUP, azaz a stand up paddle a hullámlovaglás egyik változata, amelyben a versenyzők állnak a szörfdeszkán, és egy lapáttal segítik az előrejutást. A SUP szakágakban a Nemzetközi Szörf Szövetség, az ISA 2012 óta rendez vb-ket.
Magyar részről a Budapesten született, de Ázsiában élő két testvér tartozik a világ élvonalába. A 23 éves Bruno mostanáig 12., 26 esztendős bátyja pedig 30. volt a világranglistán. A két fiatalembernek a TF-en végzett szüleik az edzőik.
„Ez a magyar szörf történetének eddigi legnagyobb sikere” - mondta Tancsa Péter, a Magyar Hullámlovas és Kitesurf Sportági Szakszövetség sportágvezetője. A szakember arra is kitért, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság döntése értelmében a sportág hullámlovas szakága ott lesz a 2020-as tokiói ötkarikás játékok műsorán, és tárgyalások folynak arról is, hogy a későbbiekben a SUP-kategóriák is bemutatkozhassanak az olimpián.

Azért nem akármi, híres tengerész népek, britek, hollandok fiai előtt elsőként a célba érni igazi tengeri sportban – de lám, tudnak a mi fiaink így is nagyot alakítani.

Köszönjük, Bruno, köszönjük, Daniel!

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook