2019. június 16. - Jusztin

Aranyos pillangó

2018. augusztus 7. Szerző: Szele Tamás
Az Omegának Fekete pillangója volt, Kapás Boginak aranyos a pillangója, ugyanis tegnap csodás aranyat hozott nekünk Glasgow-ból. Tegnap még egy aranyunk és egy ezüstünk volt ezen az Európa-bajnokságon, ma már két arany, két ezüst – szép, számtani haladvány szerint gyűlnek az érmek, holnapra már számíthatunk is mindenből háromra? Azt tán ne, de lássuk a részleteket.

 

Kapás Boglárka aranyérmet nyert 200 méter pillangón a Glasgow-ban zajló úszó Európa-bajnokság hétfői versenynapján.    

A 25 éves magyar versenyző 2:07.13 perces egyéni csúccsal csapott célba, a szám másik magyarja, a két évvel ezelőtt ezüstérmes Szilágyi Liliána 2:08.69-cel a hatodik lett.

A délutáni program mindjárt az egyetlen magyar érdekeltségű döntővel kezdődött: Kapás, aki 2010-ben ifjúsági olimpiai bajnok volt, de a repertoárjába csak nemrég vette vissza ezt a számot, az elődöntőben egyéni legjobbjától (2:07.54) mindössze 21 századdal elmaradva a harmadik, Szilágyi pedig a negyedik időt úszta.

A két magyar egymás mellől rajtolt, ötven méter után ők zárták a mezőnyt, majd Kapásnak sikerült ritmust váltania jobban és 150 méternél ötödik volt. Egy gyönyörű fordulóval rögtön a dobogó közelébe ért és fantasztikus hajrával nyert.

„Nagyon örülök, csak annak nem, hogy nem sikerült 2:07 alatt úsznom. Biztos vagyok benne, hogy tudok. Kicsit csodálkoztam a Lilun, hogy nem kezdett erősen, a német lányról tudtam, mit fog úszni. Nagyon fontos ez a győzelem a karrieremben” - mondta Kapás.

„Körülbelül fél éve vagyunk rajta újra a pillangón, szóval biztosan van még benne, és addig nem is nyugszom, amíg nem lesz meg az a 2:06-os idő+ - válaszolta az MTI érdeklődésére Kapás, aki hozzátette, szívesen vállalná ezt a számot a tokiói olimpián is.

Szilágyi elmondta, örül annak, hogy hosszú idő után elégedetten szállhatott ki a medencéből.

Kapás a magyar úszóválogatott negyedik érmét szerezte a skót nagyvárosban, Milák Kristóf 200 méter pillangón nyert Kenderesi Tamás előtt, Késely Ajna pedig 800 méter gyorson lett második.

Hölgyek, urak, nagyon köszönjük – és akkor a haladványt kérem, ne feledjük. Hajrá!

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook