2019. június 16. - Jusztin

Aranyos Plovdiv

2018. július 30. Szerző: Szele Tamás
Újabb fosztogatásról számolhatunk be, kérem, kalandozó kajakosaink és kenusaink most Plovdivot fosztották ki, de teljesen – a városban nyoma sem maradt semmiféle nemesfémnek, mindent elhoztunk, aminek érem formája volt. Tizenhat éremmel, közte tíz arannyal zárták a magyarok Plovdivban az ifjúsági és U23-as kajak-kenu világbajnokságot!

 

De lássuk a részleteket. Már szombaton öt aranynál jártak a bajnokaink, a hazai szövetség beszámolója szerint a második nap 200 méteres döntőiben előbb Gazsó Dorka diadalmaskodott kajak egyesben, így már második elsőségének örülhetett, miután pénteken tagja volt a vb-nyertes ifi négyesnek.

Az U23-asoknál szombaton ugyanebben az egyéni számban szintén magyar győzelem született Lucz Anna révén.

Nagy Bianka az ifi kenusok egyesében másodikként végzett. Így í vasárnapi zárás előtt a plovdivi magyar éremmérleg öt arany, négy ezüst és egy bronz volt.

Azonban a harmadik napon az U23-as korosztályban 500 méteren kajak egyesben Takács Tamara, míg párosban Katrinecz Rita és Malcsiner Eszter utasította maga mögé riválisait. Az ifiknél - a még serdülőkorú, mindössze 16 éves - Rendessy Eszter, valamint Kós Benedek kajak egyesben nem talált legyőzőre, a Biben Karina, Bakó Olga kajakpáros pedig megvédte vb-címét.
A magyarok hatodik vasárnapi érmét a Nagy Bianka, Molnár Csenge páros szerezte, miután az ifi kenusoknál harmadikként értek célba.

Ha azt mondom, taroltak a sportolóink, akkor szerény voltam és szűkszavú. De lássuk, nekik mi a véleményük az eredményeikről? Például a mindössze 16 éves Rendessy Eszternek, aki gyakorlatilag sima, rajt-cél győzelmet aratott?

„Az első 70 méter nagyon erős volt, kicsit visszavettem, majd 250-nél indulnom kellett, a végét már nem bírtam nagyon, csak próbáltam valahogy beevezni. Hátszél volt, azt kevésbé szeretem, de nagyon boldog vagyok, hogy így is győzni tudtam”

Kós Benedek ünnepelni készült:

„Nem számítottam arra, hogy két egyes számban is nyerni tudok. Szerintem szerencsém volt azzal, hogy a két esélyes között indultam, velük mentem, és jobban bírtam a végét. Egy kis ”bulika” lesz most, de valószínűleg felkészülök még az ob-ra is, és aztán lesz időm lazítani”

Biben Karina az időjárást elemezte:

„Egész sima volt, bár belülről fájt, mert nekünk mindegy milyen szél fúj, de a szembe szelet jobban szeretjük. Végül is meg tudtuk oldani a hátszelet, az időnk nagyon jó lett, boldogok vagyunk.”

Bakó Olga az ellenfelekre is figyelt:

„Most kicsit nyugodtabbak voltunk, mint tavaly, mert a lengyeleknél egy másik pár állt oda. Talán kicsit könnyebb mezőny volt, de nem biztos, viszont az elsőt megnyerni a legnehezebb.”

Hölgyek, urak: csak így tovább, hajrá!

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook