2018. június 23. - Zoltán

Aranyos triatlon

2017. július 24. Szerző: Szele Tamás
Szép napok ezek, hölgyei és uraim, nagyon szép napok, jó lenne belőlük tán még félretenni is ínségesebb időkre. A sportesemények krónikása frissen ébred reggel, iszik egy kávét, átnézi a versenynaptárt, és mivel az éremeső a vizes VB-n csak a késő délutáni órákban várható, gyorsan beszámol egy másik magyar aranyról még délelőtt, hogy addig is legyen minek örülni.

 

Mehetne így máskor is, nem haragudnánk érte. No, de milyen aranyunk van nekünk? Triatlonban utasítottuk magunk mögé a világot, kérem.

Bicsák Bence elsősorban remek futóteljesítményének köszönhetően megnyerte a tiszaújvárosi triatlon világkupaverseny vasárnapi döntőjét.

A 21. ITU Triatlon világkupán az elit kategóriás mezőny sprinttávon mérte össze az erejét. A férfiaknál a szombati selejtezőből öt magyar versenyző jutott a vasárnapi fináléba, melyben a 750 méter úszást követően közülük Dévay Márk állt a legjobban, aki a második helyen jött ki a vízből. A 20 kilométeres kerékpározás alatt összerázódott a mezőny, az 5 km-es futás elején még 19 versenyző volt együtt. Az élre az orosz Dmitrij Poljanszkiij állt, akit közvetlenül Bicsák követett, majd az utolsó közel két km-en elment mellette. A magyar triatlonos végül meggyőző fölénnyel diadalmaskodott, ezzel pedig a sportág második magyar vk-aranyát szerezte meg.
A nők fináléjában két magyar volt érdekelt, s közülük Kovács Zsófia volt a jobb, aki a hetedik helyen ért célba.
A juniorok Európa-kupa-viadalán a férfiaknál Lehmann Csongor győzött, míg Soós Gergő bronzérmes lett, a nőknél pedig Putnóczki Dorka a második helyen zárt.

Ha azt mondom, káprázatosan szerepeltek a fiók-lányok, udvariasan, visszafogottan és finomkodva fogalmaztam – ez az, kérem, ezt várjuk tőletek, srácok, nagyon köszönjük!

No, akkor nézzünk egy kis ebéd után, aztán némi előfutamok megtekintésével készüljünk fel a délutáni-esti ünnepre.

Ugyanis ma Hosszú-napot tartanak a Duna Arénában, aranyesővel.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook