2019. június 16. - Jusztin

Ázsiai vigasságok

2018. augusztus 22. Szerző: Szele Tamás
Kérem, kevesen figyelnek rá, de épp tartanak az Ázsiai Játékok Indonéziában, ha ezeken nem is indulhatunk, bizonyos földrajzi okok miatt, akkor is érdemes a fél szemünket rajta tartani, sok érdekes dolog történik ott. Illetve, egyelőre egy olyan eredmény született, ami miatt az európai sportolók felkaphatják a fejüket – de a buli hatalmas lehet.

 

Az említett eredmény számunkra is fontos, hiszen nagyhatalom vagyunk a vizes sportokban: a kínai Liu Hsziang jóvoltából több mint kilenc év után megdőlt az 50 méteres női hátúszás világrekordja. A kínai úszó az indonéziai Jakartában zajló Ázsiai Játékok keddi versenynapján úszott 26.98 másodperces időt a döntőben, amivel természetesen nyert. A csúcsot eddig a szintén kínai Csao Csing tartotta, aki 2009. július 30-án, a római világbajnokságon 27.06 mp alatt ért célba. Hát kérem, jobb ha vigyázunk, jönnek a kínaiak, jönnek a kínaiak (most épp nem a csehszlovákok).

Hazai vonatkozású hír, hogy ezeken a játékokon most még nem, de négy év múlva már szerepelni fog a teqball, ami magyar találmány – ha le akarjuk írni, bajba kerülünk. Szóval vegyünk egy pingpongasztalt, hajlítsuk meg, és focizzunk rajta, ha nagyon rövid akarok lenni... sok sikert az új sportágnak, amit a most zajló játékok alkalmából összeült Ázsiai Olimpiai Tanács hivatalos sportágként ismert el jakartai ülésén. Azért kelleni fog egy kis idő, míg megszokjuk.

Indonézia népe kifejezetten örül a kontinensre szóló sporteseménynek, annyira, hogy Palembangban egy ifjú pár újszülött gyermekét is róla nevezte el, így a kisded keresztneve most Abidah Asian Games, ami kétségtelenül sok érdekes helyzetet fog eredményezni élete folyamán. Ráadásul nem tudni, hogy kisfiú vagy kislány, bár ez a keresztnév hölgyeknek éppúgy tökéletesen alkalmatlan, mint uraknak.

És hát a hatalmas buli sajnos áldozatokkal is jár – a japán férfi kosarasok akkorát nyertek, hogy négyüket azonnal haza is kellett küldeni. Az történt, hogy Japán 82-71-re legyőzte Katart, és ezt meg kellett ünnepelni.

Nagajosi Juja, Hasimoto Takuja, Szato Takuma és Imamura Keita még csütörtökön indult vacsorázni Jakartába a győzelem után, a vacsora alatt alkoholt fogyasztottak, majd prostituáltakkal töltötték az éjszakát, mindezt úgy, hogy a válogatott melegítőjében vágtak neki az éjszakának, tehát elég könnyen azonosítani lehetett őket. A négy játékosnak hétfőn saját költségen kellett elhagynia a csapatot és a tornát, tettükért a japán küldöttséget vezető korábbi olimpiai bajnok és négyszeres világbajnok dzsúdós Jamasita Jaszuhiro kért elnézést, mondván „Megszegték a szabályokat, ezért szívem mélyéről bocsánatot kérek.”

Hát, annyi eszük lehetett volna, hogy legalább civil ruhát öltenek...

Egyelőre ilyen kedélyes hírek érkeznek Indonéziából, a játékok menetét továbbra is figyelemmel kísérjük.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook