2018. október 20. - Vendel

Barátságos maszatolás várható

2017. november 7. Szerző: Rózsa Misi
Az MLSZ megtalálta új szövetségi kapitányát, egy belga szakember személyében. Sajtótájékoztató keretén belül be is lett mutatva az új messiás a nagy nyilvánosságnak, ami jó dolog volt, mert anélkül a kutya nem tudott volna arról se, hogy ez az ember a világon van.

 

De annak ellenére, hogy meg van az új szövetségi kapitány, akivel nyilván eztán majd száguldani fogunk előre a végtelenbe és tovább, most még a válogatott soron következő két barátságos találkozóján, Szélesi fog a kispadon ülni és nem az új kapitány.

Amíg nem volt meg, hogy ki veszi át a válogatott irányítását, addig érthető volt, hogy miért kell gyorsan valakit megnevezni, akit le lehet a két felkészülési mérkőzésre ültetni a kispadra és mivel Szélesi kéznél volt, ezért nem is volt meglepő olyan nagyon, hogy az ő nevét nyögték be erre. De az teljesen érthetetlen, hogy ha most már van új szövetségi kapitánya a válogatottnak, miért nem ő ül a kispadon, hogy szokja a magyar pad keménységét, még tét nélkül, és ismerkedhessen kicsit a játékosokkal, a szurkolókkal és azok is vele. Ráadásul ezek a barátságos mérkőzések alkalmasak leginkább arra, hogy nagyon sok játékost és felállást kipróbálhasson az új kapitány a csapattal. Nyilván nézőként meg fog jelenni a belga szakember a mérkőzéseken, de nagyon nem azonos a lelátóról vagy a kispadról nézni a párharcot. Kicsit megint amolyan maszatolásra hajazó érzések merülnek fel bennem és nem nagyon van ez így jól.

Szombaton a magyar válogatott Luxemburgba fog elutazni. Normális körülmények mellett, nem lehet kérdéses, hogy nagyarányú magyar győzelem lenne várható. De Andorra óta az ember igyekszik nagyon csínján bánni az ilyen megjegyzésekkel. Ne igyunk előre a maci bundájára, még akkor sem, ha soros ellenfelünk egyértelműen abba a kategóriába sorolható, amit nagyon illene verni és egy szerényebb arányú győzelem is felérhet kudarccal.

A luxemburgi túra után, jövő hét kedden érkezik hozzánk Costa Rica csapata. Ez már egy komoly szinten jegyzett csapat, hiszen a világranglistán a 21. helyen állnak és a 2014-es VB-n a negyeddöntőig tudtak elmenetelni. Ezen a VB-n maguk mögé tudták utasítani az olasz és az angol válogatottat is. A negyeddöntőben büntetőpárbajt követően, a hollandok ejtették ki őket végül. Igaz, most a csapat a legnagyobb sztárja, a Real Madrid kapusa Keylor Navas nélkül fog érkezni. A tipikus, dél-amerikai technikás focit ötvözi Costa Rica játéka az erőfutballt játszó európai labdarúgás stílusával. Ellenük sikert elérni, már szép teljesítmény lenne.

A sikertelen, rossz VB szereplés után természetes, ha tele van az ember rossz érzésekkel, ezektől függetlenül természetesen nagyon fogunk szurkolni a magyar válogatottnak azért, hogy ezen a két barátságos mérkőzésen szép eredményt érjen el.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook