2018. május 23. - Dezső

Beindul az élet

2017. augusztus 8. Szerző: Rózsa Misi
Beindul végre újra az élet a szezonok utáni rövid csend után a labdarúgásban. Egyre több bajnokság veszi újra kezdetét, amiben újra reményekkel indulnak sokan, a végén lesznek nagyon boldogok és nagyon csalódottak, mi meg kiváló mérkőzések tömegének örömével gazdagodhatunk majd.

 

Hogy beindul újra az élet, annak mi is lehetne a legjobb, legfényesebb bizonyítéka, mint hogy ma este jön az első csoda a Szuper Kupa nagy összecsapását izgulhatjuk végig. Az Európa Liga győztese csap össze a kupáért a Bajnokok Ligájának győztesével. Esetünkben ugye ez egészen pontosan azt jelenti, hogy Manchester United – Real Madrid mérkőzésnek szurkolhatunk majd.

Amikor angol és spanyol derbire kerül sor, annak mindig meg van a maga pikantériája. És amikor angol és spanyol derbire kerül sor, akkor ott tudhatjuk előre, hogy angol részről küzdelemben, erőben, hajtásban nem lesz hiány, spanyol részről pedig a gyorsaság és a technikás szép játék adja az erőt.

A nagy összecsapásra ezúttal Macedóniában, Szkopje városában kerül majd sor. 44 éve létezik már a Szuper Kupa. Az első ilyen jellegű mérkőzést 1973-ban játszották le. Nem ismeretlen terület ez a két csapat számára, hiszen a Real Madrid már háromszor elhódította ezt a kupát és egy alkalommal már a Manchester United is hazavihette. Mindkét csapat kétszer már alulmaradt a Szuper Kupa küzdelmében.

Nehéz megjósolni, hogy melyik csapat számít esélyesebbnek a végső sikerre. Úgy általában nehéz lenne megtippelni, hogy mit játszhat egymással a két csapat, de amikor egy ilyen döntőben kell bizonyítani, az esélyek még a normális esetnél is jobban kiegyenlítődnek. Természetesen a fogadóirodáknál a Real Madrid győzelme esetén lehet kevesebbet keresni, de a MU-ban mindig ott van a lehetőség az óriásölésre, a MU az a gárda, aki a leggyengébbektől is képes kikapni, ha éppen olyan napja van, viszont ha jobb lábbal kell fel és a játékosai fejben egyben vannak, akkor akár a legjobbakat is simán verhetik.

Este Európa nagy része a tévé készülékek elé fog ma ülni, hogy végig izgulja ezt a nagy összecsapást, de vélhetőleg Európán túl is több millió ember ma esti programja, ennek a mérkőzésnek a megtekintése lesz. És az igazán szerencsések a helyszínen szurkolhatnak majd a gólért, a gólokért.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook