2018. október 20. - Vendel

Beindult a szekér

2017. október 24. Szerző: Rózsa Misi
A szombati rossz kezdés után, amikor minden versenyzők kiesett a Törökországi Ifi EB-n aki aznap ringbe lépett, végre vasárnap elindultak a sikeres szereplések is. És ha egy üzlet beindul, akkor nincs megállás, nemzeti ünnepünkön is kint a fiúk nagyon szép eredményeket tudtak elérni.

 

75 kg-ban Cservenka Róbertnek nem volt könnyű feladata, hiszen a hazai versenyző a török Sahin Bulutcan volt az ellenfele. A török fiú nagyon jelentős rutinnal bír, hiszen több nagy nemzetközi versenyen indult, már amit az AIBA vagy az EUBC szervezett. Cservenkának az oroszlán barlangjába kellett belépnie és itt a mérkőzés előtt is tudni lehetett 150%-ot kell teljesíteni ahhoz, hogy nyerhessen. És ez most a magyar fiúnak abszolút összejött. Nagyon meggyőző jó bunyót vívva igazából esélyt sem hagyott ellenfelének és teljesen megérdemelten, egyhangú pontozással nyert. Cservenka a második győzelmével beverekedte magát a legjobb négy közé. Ha még egy siker írható a neve mellé, akkor már biztosan meg lesz az érem is számára és a csapat számára.

81 kg-ban Egervári Richárd ellenfele az észt Stíven Aas volt. Egervári a magyar csapat legfiatalabb tagja. Jó ellenfelet kapott, akivel nagyon szoros mérkőzést bokszolt végig, de fejben talán erősebb volt, mint ellenfele és ennek jelentős szerepe volt abban, hogy ha megosztott pontozás mellett is, de sikerült győznie, ezzel ő is ott van a legjobb nyolc között és már csak egyetlen érem válassza el őt az éremtől. Egervári következő ellenfele az EB ezüstérmes fehérorosz Andreyu Vadzím lesz, aki keménydió, de ha Ricsi mindent kiad magából, kis szerencsével túlléphet akár rajta is.

+91 kg-ban Vincze István nehéz ellenfelet kapott a török Ilyas Mucahit személyében. Sajnos itt a hazai pálya nagyon jelentős előnyt adott az ellenfelének, amit az megfelelő rutinnal ki is tudott használni, így bár nagyot küzdött Vincze, sajnos egyhangú pontozással kikapott, így számára most itt véget értek a küzdelmek.

Kemény és nehezen megoldható meccsek várnak még fiatal versenyzőinkre, de a szakvezetés és ami talán ennél is fontosabb, maguk a srácok bizakodóak és hisznek abban, hogy jönnek még tovább is a sikerek és meg lesznek a magyar érmek. Mi szurkolok, csak annyit tehetünk ezért, hogy nagyon szurkolunk a fiainknak. Hajrá magyarok!

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook