2019. február 19. - Zsuzsanna

Belga varázs, német mázli

2018. június 24. Szerző: Rózsa Misi
Egyre közelebb kerülünk az idő rohanásával a csoportkörök végéhez. A tegnapi játéknap is tartogatott bőven izgalmakat és kifejezetten érdekes, néha különösen szép pillanatokat.

 

A nap első mérkőzését Belgium játszotta az esélytelenebb Tunézia ellen. A belgák az első perctől kezdve belehúztak és nagy iramot diktálva, irányították a találkozót. Hat perc kellett csak ahhoz, hogy magabiztos és fölényes játékukkal megszerezzék az előnyt. Aztán tíz perccel később már sikerült ezt az előnyt meg is duplázni. Szinte a semmiből sikerült a 18. percben Tunéziának szépítenie. Az első félidőben ezután a belgák előtt még bőven adódtak lehetőségek, de egy picikét kényelmesebbre vették itt a figurát. Ennek ellenére a félidő hosszabbításában ismét sikerült betalálniuk.

A második félidőre Tunézia bátrabb játékot vállalt fel. Ennek köszönhetően igen látványos, jó mérkőzése alakulhatott ki a két csapat között. Az 51. percben megint belga gólnak örülhettek a szurkolók és ezt követően, már igazi örömfocival leptek meg mindenkit a belgák. Helyzetek sokaságát alakították ki, de leginkább a látványos, technikás játék motiválta őket, a szépségre törekedtek minden akciójuknál. És szépségben itt aztán nem is volt hiány. A 90. percben jött az ötödik belga gól, aztán végül szépségtapasz a nagy verésre, a 93. percben Tunézia is betalált, ez alakította ki az 5-2-es végeredményt.

A második mérkőzést Dél-Korea játszotta Mexikó ellen. A német verő Mexikó ellen! Az első félidőben Mexikó nagy fölényben játszott ellenfelével szemben. Igaz a koreaiak is előtt adódtak helyzetek, nagyon jól használták gyorsaságukat, de technikailag igen képzetlen társaság ez, amelyik ezért a legnagyobb helyzeteket is képes volt elpuskázni. Mexikó a 26. percben egy büntetőből talált be először. Az előny birtokában óvatosabb játékra váltottak át, nagyobb teret adva a koreaiaknak, amit viszont azok, csak erősen korlátozva voltak képesek kihasználni.

A második félidőben már jobban fel tudott Dél-Korea zárkózni, de nagyon sok hibával játszottak és a 60. percben Mexikó egy szép találattal az előnyét is növelni tudta. Maga a mérkőzés alapvetően minden szempontból gyenge, unalmas találkozó volt. Igaz a végén még született egy találat, amikor a 93. percben a semmiből Dél-Korea szépíteni tudott. 2-1

A nap fő eseményének a Németország-Svédország találkozó ígérkezett. És ebben nem is kellett csalódni. Bár érett több szempontból is a nagy meglepetés. Már az meglepő volt, hogy a svédeknek eszük ágában sem volt beállni, védekezni Németország ellen, hanem bátran letámadták a címvédőt. Kiegyenlített játék alakult ki a csapatok között, amiben meglepetésre Svédország játszotta a meghatározóbb szerepet.  És a 32. percben egy álomszép átemelős góllal óriási meglepetésre Svédország meg is szerezte a vezetést. És a vezető találat után is ők maradtak a kezdeményezőbbek. Ráadásul egy jogos és egyértelmű büntetőt nem adott meg a játékvezető, és érdekes, nehezen magyarázható módon a video-bíró is csendben maradt.

A második félidőre egy határozottan feltüzeltebb német csapat jött ki a pályára. Hatalmas nyomás alá rakták azonnal itt a svéd kaput és meg is lett ennek az eredménye, mert a 48. percben sikerült összehozniuk az egyenlítést. Folytatódtak a német rohamok, amik a kapu elé szorította a svédeket. Néha veszélyes kontrákkal ugyan azok is tudtak válaszolni erre, de csak ritkán. Nem segítette a németeket az sem, hogy egy második sárga lap miatt a 82. percben emberhátrányba kerültek. Hiába minden a németeknek úgy festett nem jön ma sem össze semmi és kénytelenek lesznek a döntetlenbe beletörődni. De akkor egy nagyon szép szabadrúgás kombinációból, a 95. percben Németország betalált és ezzel mégis csak ők nyerték meg 2-1-re a találkozót.

Most vasárnap is nagyon érdekesnek ígérkező mérkőzések várnak az ínyenc fogyasztóikra. Az első mérkőzésen Anglia Panama ellen biztosíthatja be továbbjutását. Aztán várhatóan igen kiegyenlített éles mérkőzést vív majd meg Japán, Szenegál ellenében. Aztán estére megint egy érdekes csemegének ígérkező Lengyelország-Kolumbia mérkőzés vár ránk. Érdemes lesz megint a tévé elé telepednünk tartósan délután és este.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook