2019. február 20. - Aladár, Álmos

A belgák megettek minket reggelire

2018. március 28. Szerző: Rózsa Misi
Magyarország U21-es csapata nem szerepelt eddig rosszul a csoportkörök során, de ez a tegnapi nem jött össze...

 

Hiszen 5 mérkőzésünkből 3 győzelemmel ért véget, 2 esetben döntetlent produkáltunk. 10 gólt lőttünk és mindössze hármat kaptunk, és ezzel teljesen megérdemelten álltunk a csoport második helyén, amit a belgák vezetnek. A belgáknak 14 pontjuk volt, nekünk 11 pontunk, de mi egy mérkőzéssel kevesebbet játszottunk, mint ők. Ha sikerült volna nyerni ellenük, azzal át is vehettük volna akár a csoport vezetését. 

Nagy reményekkel várhattuk tehát a Belgium-Magyarország összecsapást. Miközben persze azt tudtuk, hogy a belgák csapata nagyon erős válogatott és otthon hatalmas bravúrra lenne szükség ahhoz, hogy megverhessük őket. De miért ne kedvezhetne egyszer nekünk a szerencse!

Aztán elindult a mérkőzés. A belgák, ahogy várható volt, azonnal le is rohantak minket, mi elkeseredetten védekeztünk velük szemben, a kapunk elé beszorítva. Érezhető volt, hogy ha nem tudunk a játék képén nagyon gyorsan változtatni, akkor ennek baj lesz a vége. Amikor a 10. percben már emberhátrányba is kerültünk, ott szinte minden reményünk elveszett. Nem sokkal később a 19. percben meg is jött az első belga gól. De a csapatunk becsületére legyen mondva, megpróbáltunk támadásokat vezetni ellenük és nem adtuk fel fejben sem ekkor még a mérkőzést. Volt is lehetőségünk az egyenlítésre, de elrontottuk, így 1-0-s eredménnyel fordultunk a második félidőre.

Itt már az elsőzőnél is jobban kijött, hogy nagyon nagy teher az emberhátrány, nagyon látszott a fáradtság a fiúkon. Beszédes adat, hogy amíg a belgák 7 esetben is eltalálták itt a kapunkat, addig nekünk egyetlen kaput eltaláló lövés sem jött össze sajnos. A labdabirtoklási arány is jelentősen megváltozott, szinte folyton a belgáknál volt a játékszer. A 64. percben bekaptuk a második gólt is és mentálisan itt kissé összeomlott a csapat. Sajnos nem álltak itt meg a belgák, mert egy jogos büntetőből tovább tudták növelni az előnyüket és így alakult ki a 3-0-ás végeredmény.

Sajnos a svédek közben idegenben meg tudták verni Ciprus csapatát 1-0-ra ezzel ők jöttek fel a második helyre a csoportban, mi leszorultunk a harmadik helyre.

Nincs még itt semmi elveszve, hiszen négy forduló még hátra van, tehát bőven lesz lehetőségünk javítani, és ha nem is leszünk csoportelsők, a csoport második helye meg lehet, így bekerülhetünk a legjobb négy második közé, ami továbbjutást eredményezhet akár egy osztályzó által.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook