2019. február 19. - Zsuzsanna

Belgrádi diadalmenet

2018. június 11. Szerző: Szele Tamás
Ha jobban belegondolok, inkább regatta, hiszen a vízen került a kontinens élvonalába a magyar kajak-kenu – habár, eddig is ott volt, tagadhatatlanul. De akkor is hatalmas siker, hogy tizenöt érmet hoztunk el az Európa-bajnokságról, gyakorlatilag másnak nem is nagyon jutott plecsni, megjöttek a magyar versenyzők és vittek mindent.

 

Bizony, a magyar versenyzők 15 érmet, hat aranyat, öt ezüstöt és négy bronzot gyűjtöttek a vasárnap zárult belgrádi kajak-kenu Európa-bajnokságon, s ezzel az éremtáblázat élén zártak. Az olimpiai számokat tekintve 3-3-2 a dobogós mérleg.

Az első döntős napon, szombaton egy győzelmet aratott Hüttner Csaba szövetségi kapitány válogatottja, az 500 méteres női kajaknégyes - Kárász Anna, Kozák Danuta, Medveczky Erika és Bodonyi Dóra - állhatott fel a dobogó tetejére, így a tavalyi évet anyai örömök, illetve sérülés miatt kihagyó Kozák és Kárász is sikeresen tért vissza a nemzetközi porondra.  
A két K-1 1000 méteres számban egyformán ezüstérmet szereztek a magyarok Kopasz Bálint és Takács Tamara révén, a Pupp Noémi, Csipes Tamara kajakos duó pedig harmadik lett ezen a távon.
Vasárnap délelőtt, a további 500-as fináléban három aranyat és egy-egy ezüstöt, valamint bronzot gyűjtöttek a magyarok. Kozák a K-1-es, míg a címvédőként indult Balla Virág, Devecseriné Takács Kincső duó a C-2-es versenyt nyerte meg magabiztosan, a Mozgi Milán, Somorácz Tamás kettős pedig szoros versenyben, meglepetésre bizonyult a leggyorsabbnak K-2-ben.
A nők hasonló számában Medveczky Erika és Csipes második lett, a harmadik helyet pedig a Tótka Sándor, Molnár Péter, Dudás Miklós, Kuli István összeállítású férfi kajaknégyes szerezte.
A legrövidebb távon, 200 méteren egy-egy arany- és ezüst-, valamint két bronzérem volt a mérleg. Az első hely az utolsó döntőben, női C-2-ben született az 500-on is győztes Balla, Takács Kincső duónak köszönhetően. Kozák két arany után ezen a távon ezüstérmes lett egyesben, Balla pedig - ugyancsak egyesben - egy bronzzal gazdagodott. Harmadik lett a címvédőként vízre szállt Balaska Márk, Birkás Balázs kajakos duó is.
A záró 5000 méteres versenyekben a kajakos Takács Tamara nyert, a kenus Lakatos Zsanett pedig a második helyen ért célba.

Csodálatos, világrengető eredmény. És mi lesz a jövőben? Kozák Danuta sejtelmes kijelentést tett:

„Tavaly két arany után megtudtam, hogy az Eb nem olyan fontos. Szóval a vb-re készülünk.”

Hajrá!

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook