2022. január 21. - Ágnes

Bényei a dagonyában

2018. június 25. Szerző: Rózsa Misi
Bényei Szilárd ezúttal terepen bizonyította rátermettségét.

 

Jelenleg szinte mindenki a labdarúgó világbajnokságra figyel. Teljesen érthető módon. De közben más sportágakban is zajlik az élet, rendesen.  És nem csak az olyan kiugróan jelentős eseményekről beszélünk itt mint, hogy Magyarország ezüstérmet szerzett a felnőtt férfi vízilabda világliga játékai során, hanem olyanokról, hogy Bényei Szilárd az egyik legtöbb reményt hordozó magyar távfutónk, ismét aranyérmet szerzett egy versenyen.

Ezúttal Szilárd, szilárdan elhatározta, hogy a III. Szorgalmatosi Hársfa terepfutó versenyen nem kedvenc távján, a 21 kilométeren méreti meg magát, ahol toronymagas esélyesnek számított volna, hanem a számára nehezebb és több kihívást jelentő 7 kilométeres távot vállalja be. Felnőttek számára ezúttal ez a két táv lett kiírva, mellette a gyerekek 1 kilométeren viaskodhattak egymás ellen.

Bényei legnagyobb ellenfele ezen a versenyen a kisvárdai Kecskés Sándor volt. Az időjárás a verseny napján ugyan kegyes volt az indulókhoz, de előtte már nagy esők formájában kitombolta magát, így a versenyzőknek igen nagy sárban kellett teljesíteniük az amúgy se könnyű terepet. Bényeinek ez 29 perc alatt sikerült, ami igen szép eredmény és ezzel magabiztosan, 3 perc előnnyel nyert a második helyezettel szemben. Szilárd büszke az eredményére, mert tiszteletre méltó ellenfelekkel szemben sikerült ezt elérnie, a nem igazán neki kitalált számban.

A közönséget színes és érdekes programok várták a verseny helyszínén, aki vette a fáradtságot és kiment a versenyzőknek szurkolni, az nagyon kellemes programot kapott ezzel ajándékba.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook