2022. január 21. - Ágnes

Bényei csapolt sörrel és lepcsákkal

2018. szeptember 19. Szerző: Rózsa Misi
2018-ban már második alkalmához ért a Colopast jótékonysági futóverseny, amely ezúttal a versennyel az Egyenlő Esélyért Egyesületet támogatta. A cég, a teljesen nevezésből befolyó díj összegét ajánlotta fel az egyesület anyagi támogatására. Mivel a versenyen jóval több mint 300 induló volt, elég szép összeget sikerült ebből összegyűjteni és a nemes cél érdekére fordítani. Az indulók mellett többen vettek támogatói jegyeket is, amik szintén az egyesületet segítették.

 

Négy kategóriában indultak a versenyzők:

egyéni félmaraton
Félmaraton 2 fős váltóban
Félmaraton 4 fős váltóban
Minimaraton 942 méteren

Ha jelentős futóversenyről van szó, akkor ma már a világ legtermészetesebb dolga, hogy az általunk követett futó, Bényei Szilárd is indul rajta. Ezúttal az egyéni félmaratonban vállalta a megmérettetést. Két ok miatt választotta ezt a versenyt az indulásra: az egyik az volt, hogy nagyon erős ellenfelek indultak, így komoly kihívásnak számított számára itt is sikert elérni. A másik, hogy természetesen nagyon szívesen támogat jelenlétével jótékonysági eseményeket.

Az egyéni futók versenyében, kereken 300 versenyző állt most a rajtvonalhoz. A mezőnyben több jó futó érkezett külföldről is. A versenyt 1 óra 19 perc 16 másodperces idővel a legnagyobb esélyes, Kánai Roland nyerte meg. Bényei Szilárd sem vallott szégyent, hiszen második helyen ért célba, 1 óra 29 perc, 35 másodperces idővel. A második helyével elégedett, de az idejével nem azt túl soknak tartja a nem könnyű körülmények mellett is. Ezzel csak 25 másodperccel tudta megelőzni a harmadik helyen célba érő Rimóczy Istvánt. Viszont Bényei az abszolút versenyben igaz csak második lett, de saját kategóriájában a 19-30 évesek között simán hozta az első helyet.

Érdekesség, hogy a célba esve a versenyzőket, frissen csapolt sör és lepcsák fogadta. A csapolt sört mindenki ismeri, azt nem kell magyarázni. a lepcsák, az tulajdonképpen egyfajta krumpli lángos féle étel, talán tocsnyi néven többen és jobban ismerik. Jól elkészítve nagyon finom étel, itt pedig Bényei elmondása alapján remekül készítették, nehéz is volt abba hagyni fogyasztását és a csapolt sör is jól csúszott hozzá.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook