2022. január 21. - Ágnes

Bényei duplázott

2018. december 5. Szerző: Rózsa Misi
Egy futó számára, mindig komoly kihívást jelent készülni a következő versenyére. Két verseny között, ki kell tudnia használni az időt regenerálódásra és fel kell, tudjon készülni a következő verseny egyedi kihívásaira mellé.

 

Ez önmagában is embert próbáló, nagyon nehéz feladat. De amikor az ember úgy dönt, hogy egy hétvége alatt két versenyen is indul, az különösen bátor vállalkozás. Már önmagában az is, hogy egy hétvégén, két versenyen indulni, na de ha ezeken még eredményes tud lenni, azért valóban már minden elismerést megérdemel. Keveseknek szokott ez így összejönni. De a mi jó Bényei Szilárdunk, ismét bebizonyította, hogy nem akármilyen fából faragták őt!

Már beszámoltunk arról, hogy szombaton jótékonysági futáson vett részt Bényei, ahol csodálatosan szép időt futva, 24 perccel megelőzve mindenkit, lett bajnok 10 kilométeren. Vasárnap se a pihenés ideje jött el számára, hanem elindult a Nyírbátori Futók Körének és a Nyírbátori önkormányzat közösen kiírt futóversenyén, a Mikulásfutáson.

Nagyon hideg időben kezdődött a verseny, a hőmérő mínusz 2 fokot mutatott. Ráadásul itt most egy nagyon erőt próbáló, dombokkal teli, nehéz terepen kellett futnia Szilárdnak, aki ismét 10 kilométeren vállalta a megmérettetést. De ismét sikerült legyőznie mindenkit, de leginkább önmagát, ami mindig egy futó számára a legfontosabb feladat. 3 perc 48 másodperces átlaggal hagyta maga mögött a kilométereket. Végül a 10 kilométeres távot, 38 perc és 10 másodperc alatt sikerült teljesítenie. Ezzel ismét magabiztosan, elsőként szakította át a célszalagot. Számára és a Hegyalja 2050 Egyesület számára is ismét fényes sikert sikerült szereznie.

A verseny után nagyon fáradtnak érezte magát, de azt mondja a fáradtságot el is tudta teljesen feledtetni vele az újabb siker és az a bravúr, hogy egy hétvége alatt, két 10 kilométeres versenyt úgy tudhat maga mögött, hogy mindkettőn diadalt aratott.

Most úgy gondolja és valószínűleg így is lesz, hogy ez volt az év utolsó futása számára. Sok versenyen indult, jó időket futott, sikeres év áll mögötte. És a jövőre nézvést is igen komoly tervei és céljai vannak.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook