2022. január 21. - Ágnes

Bényei és a furcsa nevű csapat

2018. szeptember 10. Szerző: Rózsa Misi
Már 33. alkalommal került megrendezésre az év talán legrangosabb félmaratoni futóversenye a Wizz Air Budapest Félmaraton. Megérte már a rajthoz állás is a versenyzőknek, hiszen ez egy igazi nép- és sportünnepély is.

 

Rajthoz állni azért volt főnyeremény mindenki számára, mert a futás az egyik legjobb egészségmegőrző eszköz a kezünkben - akarom mondani a lábunkban-, amivel élni nagyon hasznos, akkor is ha rendkívül fárasztó és kényelmetlen. Sokan most is csak a „élményfutás“ kedvéért húzták magukra a mezt, vettek fel kényelmes cipőt és nagyon is jó döntést hoztak ezzel. És voltak persze olyanok is, akik nem csak az örömködés okán álltak rajthoz, hanem komolyan versenyeztek, mint Bényei Szilárd is, aki ezúttal csapatban vállalta a megmérettetést.

Döbbenetes számok budapesti viszonylatban. 15 ezer ember állt rajthoz, amelyhez a nevezések 79 országból érkeztek. Ebből 11 ezer fő az egyéni versenyen mérette meg magát, 4 ezren csapatversenyen vetették magukat a küzdelembe. Külföldi győztest ünnepeltek az egyéniben, mert a kenyai Kosgel Mathew 66 perc alatt tudta le a 21.1 km-es távot és ezzel mindenkit maga mögé utasított. Igaz „csak” 25 másodpercet tudott ráverni a mögötte célba érő magyar Csere Gáspárra. A nők egyéni versenyén magyar győzelem született, harmadszor is Kácser Zita lett a bajnok 1 óra 17 perces idővel. A legidősebb, Kenyér Imre, 85 évesen vállalta a távot és 2 óra 37 perces idővel ért célba

Bényei Szilárdra ezúttal csapatban indult a versenyen. A csapatuk neve: Achilleus, van még valaki?! Tényleg így hívják őket, ne tessék mosolyogni, nem én bolondultam meg. A csapat tagjai: Kánai Roland, Bulitka László és Bényei Szilárd. Kánai 8 km-t, Bulitka 5.3 km-t, Bényei 7 km-t futott a tegnapi nap folyamán. A legjobb átlagot Bényei hozta a csapatból,  neki 3 perc és 40 másodperc kellett átlagosan ahhoz, hogy meg tegyen 1 km-t. 1 óra és 17 perc kellett ahhoz, hogy a teljes távot lefussák. Bényei megint javítani tudott egyéni csúcsán, amire különösen büszke. Ezzel az időeredménnyel fel is értek a dobogó harmadik fokára. Az első helyet a Trion SC szerezte meg 1 óra 13 perces eredménnyel, második lett az MG Produkt KAC 1 óra 16 perces eredmény mellett.

A verseny idén is nagy színes kavalkádra emlékeztetett és a versenyt követően vadidegen emberek, lelkesen ölelgették egymást, ahogy az már lenni szokott a verseny utáni örömmámorban.

Gratulálunk a csapatnak!

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook