2022. január 21. - Ágnes

Bényei ismét terepen

2018. október 23. Szerző: Rózsa Misi
Bényei Szilárd most jó pár napig nem kapott lehetőséget arra, hogy versenykörülmények között szaladgálhasson. Már úgy hiányzott neki, hogy újra rajthoz állhasson, mint szomjazónak a sivatagban egy jó hideg, habzó korsó ser. Igaz így is minden áldott nap futott, de azért nagyon mást jelent edzésként futni, mint versenyen megküzdeni a riválisokkal.

 

Ezért aztán, amikor meghallotta, hogy október 20.-án most először kiírják a Zemplénben a Panoráma Trail futóversenyt, azonnal el is döntötte, hogy ezen a versenyen neki indulnia kell. No és mivel a Hegyalja 2050 egyesületből meg tudta győzni Farmosi Imrét és Tóth Alexot - nagyon egyiket se kellett győzködni, hiszen ugyanúgy szerelmesei a futásnak, mint Bényei -, így az is eldőlt, hogy ezúttal csapatban vágnak neki a távnak. Ez a terep maraton festői szépségű tájon zajlott le és három csodaszép várat is érintett. Boldogkő vára volt, ahonnan elindult a verseny, érintette a Regéci várat, majd a cél a Füzéri várnál lett felállítva. A verseny nagy része az álomszép őszi színekbe öltözött erdőben zajlott.

A táv 45.3 km volt és 1500 méter elképesztően kemény szintkülönbséget kellett a versenyzőknek leküzdeniúk. Itt már az nagy eredménynek számít, ha valaki, akármilyen idővel is, de teljesíteni tudja a kihívását. Bényei a csapat első futója volt. 16 km jutott rá. Őt Farmosi Imre váltotta, aki 13 km-t futott le, majd a vége Tóth Alexra maradt, akinek szintén 16 km-t kellett teljesítenie. A terep igen kemény volt, néha kavicsokon keresztül kellett szaladniuk, ami nagyon megerőltető volt. 100 induló közül, Bényei csapata a harmadik helyen ért célba, így ismét egy verseny, ahol dobogóra állhatott. 4 óra 15 perc kellett Bényei csapatának ahhoz, hogy teljesítsék a távot. A csapatversenyt a Mezei társulás nyerte 4 óra 5 perces idővel, második lett a Hegyaljai Futók csapata 4 óra 10 perces idővel.

A verseny nagyon fárasztó volt, de Bényei elmondása szerint a fáradtságért bőven kárpótolta őket a szép sike és az is, hogy ennyire csodálatosan szép tájakon futhattak. Meg is fogadta, hogy jövőre újra elindul ezen a versenyen.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook